Οι επιχορηγήσεις από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, το χρονικό διάστημα από 2000- 2010, είναι απολύτως νόμιμες και περιλαμβάνονται στους σκοπούς του Οργανισμού, επισημαίνει σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, η Διοίκηση του Οργανισμού.

Ads

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού αναφέρεται ότι:

«Στους σκοπούς του Οργανισμού Εργατικής Εστίας από ιδρύσεως του, μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται οι επιχορηγήσεις προς τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες εργατοϋπαλληλικές οργανώσεις ( Ν 5204/31,678/77).

Κατ’ εξουσιοδότηση του Ν 2224/94 επιχορηγούνται οι ανωτέρω οργανώσεις σε ποσοστό 15%- 25% των πόρων του Ο.Ε.Ε που προέρχονται από εισφορές εργαζομένων και των εργοδοτών τους, για την κάλυψη μερικών ή ολικών λειτουργικών και άλλων δαπανών τους, σχετικών με την εξυπηρέτηση των σκοπών τους (λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσία προσωπικού).

Ads

Μετά από πρόταση του Δ.Σ. του Ο.Ε.Ε. εκδίδονται σύμφωνα με τον Ν2224/94 άρθρο 5 υπουργικές αποφάσεις που ρυθμίζουν τον τρόπο κατανομής και καταβολής των χρηματικών ποσών και τη διαδικασία πιστοποίησης της εκτέλεσης των δαπανών, οι οποίες δημοσιεύονται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όλες οι δαπάνες- χρηματικά εντάλματα πληρωμών, ελέγχονται πριν την εξόφλησή τους και θεωρούνται ως προς την ορθότητα, τη νομιμότητα και την πληρότητα των δικαιολογητικών τους από την αρμόδια υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όλα τα παραστατικά των ως άνω θεωρημένων ενταλμάτων βρίσκονται στην οικονομική υπηρεσία του Οργανισμού».