Σε απίστευτη και συνεχιζόμενη ταλαιπωρία υποβάλλονται τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με άδεια παραμονής και εργασίας, λόγω της συνεχιζόμενης διακοπής της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος Μετανάστευσης.

Ads

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα ραντεβού και η λήψη βιομετρικών δεν έχουν εξυπηρετηθεί από τις 18 Ιανουαρίου και μετατίθενται συνεχώς.

Ωστόσο, όλος αυτός ο κόσμος είναι τυπικά «ξεκρέμαστος», αφού, δίχως δική του ευθύνη, εμφανίζεται να έχει «ληγμένες» άδειες παραμονής και εργασίας, ενώ δεν έχει προβλεφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η απόδοση κάποιας προσωρινής βεβαίωσης ώστε να διευκολυνθούν οι άνθρωποι αυτοί στις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το TVXS είναι σε θέση να γνωρίζει περίπτωση ανθρώπου (σίγουρα υπάρχουν πλήθος αναλόγων) που έχασε συνέντευξη για δουλειά, ακριβώς επειδή δεν μπόρεσε να έχει την απαραίτητη ανανέωση της άδειας, παρά το γεγονός ότι έκλεισε το σχετικό ραντεβού εγκαίρως. Να σημειωθεί, ότι τα ραντεβού στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών κλείνονται κατά μέσο όρο δύο με τρεις μήνες πριν…

Ads