Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και το ζήτημα της ηγεσίας μίλησε ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστηρίζοντας ότι η παράταξη πρέπει να βρει «ένα “πρωθυπουργίσιμο” πρόσωπο».

Ads

Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος με επιστολή του την προηγούμενη εβδομάδα είχε θέσει επίσημα θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι υποστήριξε τον Ανδρουλάκη στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, σήμερα πιστεύει ότι «δεν είναι η επιλογή που θα μας πάει μπροστά και θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης: Γερουλάνος / Το τελευταίο που με απασχολεί είναι το θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – Να κάνουμε ολοκληρωμένη αποτίμηση

Ερωτηθείς για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, ο βουλευτής Αρκαδίας είπε: «Μακάρι να είναι υποψήφιος», εξηγώντας ότι επιθυμεί «το ΠΑΣΟΚ να έχει στις διαδικασίες του δυνατά πρόσωπα τα οποία θα έχουν σχέση με την κοινωνία».

 

Ερωτηθείς για το εάν οι αρμοδιότητες του κ. Δούκα ως δημάρχου Αθηναίων μπορεί να σταθούν εμπόδιο όσον αφορά την ενδεχόμενη διεκδίκηση της ηγεσίας, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όταν εξελέγη ήταν ευρωβουλευτής. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι και ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος, άρα και δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος. Αν πετύχει το μοντέλο Δούκα -που επικράτησε της συντηρητικής παράταξης στον δήμο της Αθήνας με ψήφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Ν.Δ.- θα κερδίσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ads

Επίσης, για τις ευρύτερες εξελίξεις και τα υπόλοιπα κόμματα στην Κεντροαριστερά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «με τον κ. Κασσελάκη δεν έχουμε καμία πολιτική σχέση» καθώς «δεν εκφράζει την Κεντροαριστερά», αλλά «είναι ένα συνοθύλευμα απόψεων το οποίο δεν ξέρεις τι λέει».