Επταήμερο εργασίας και παύση των ελέγχων από το ΣΕΠΕ, ζήτησαν επιχειρηματίες της Κω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που περιόδευσε στο νησί. 

Ads

«Επταήμερο εργασίας. Όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, επταήμερο! Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των 7 ημερών και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων». Τα παραπάνω ζητάει ένας επιχειρηματίας του νησιού από τον πρόεδρο της ΝΔ,.

«Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» λέει κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπληρώνει το εξής: «Δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους».

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε πριν τις Ευρωεκλογές τάχθηκε υπέρ της επταήμερης εργασίας και αναγκάστηκε να «τα μαζέψει» μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε. Υποστήριξε στη συνέχεια πως αυτό που εξήγγειλε ήταν η επταήμερη λειτουργία, παραβλέποντας ωστόσο πως αυτό ισχύει εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα.  

Ads

Το βίντεο από τη συζήτηση με τους επιχειρηματίες στην Κω:

«Οδοστρωτήρας για τα εργασιακά δικαιώματα η ΝΔ»

«Σε αντίθεση με τα στελέχη του που για μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν ακούσαμε καλά, όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη εργασία, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σήμερα εμβάθυνε στη θέση του αυτή με κυνική και αφοπλιστική ειλικρίνεια» ανέφερε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τη συζήτηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιχειρηματίας στην Κω.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook επισήμανε: «Επταήμερο εργασίας και όχι στον “εκβιασμό” από τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και τα πρόστιμα, ήταν το αίτημα που τέθηκε στον κ. Μητσοτάκη. Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, η απάντησή του. Είναι προφανές ότι για τη ΝΔ τα “εμπόδια” δεν είναι τίποτα άλλο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτά θέλουν να “σαρώσουν ως οδοστρωτήρες”, όπως εξάλλου το έκαναν και στο παρελθόν». »Ας μην το επιτρέψουμε» κατέληξε η υπουργός Εργασίας στην ανάρτησή της.

«Αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 7ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορύθμισης θα επιστρέψουν. Ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν αυτό», σχολιάζει από την πλευρά του γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.