Αντίθετος με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της χαρτογράφησης του ελληνικού εμπορίου. Επίσης τάχθηκε κατά της «επιχειρηματικής …και της τροϊκανής δημοκρατίας».

Ads

«Oι μικρομεσαίοι της αγοράς δεν επιθυμούμε ούτε πρόωρες εκλογές, ούτε δημοψηφίσματα, που θα μάς οδηγήσουν σε επικίνδυνες περιπέτειες και θα καταλήξουν στο επιθυμητό ‘πιστωτικό γεγονός’ των διεθνών κερδοσκόπων και ταυτόχρονα στον οικονομικό θάνατο της χώρας μας», σημείωσε.

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου για δημοψήφισμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπέρ της κοινοβουλευτικής και όχι της επιχειρηματικής δημοκρατίας των οίκων αξιολόγησης, ούτε αναγνωρίζουμε την ‘τροϊκανή δημοκρατία’. Διαφωνούμε με τη Δημοψηφισματική Δημοκρατία, όταν θέτει διλήμματα που εν τέλει αντί να ενώσουν θα διχάσουν το λαό».

Για τις δηλώσεις της κα Δαμανάκη περί κινδύνου εξόδου από το ευρώ, ο κ. Κορκίδης εμφανίστηκε δυσαρεστημένος: «Μας απογοήτευσε, αφού τουλάχιστον από τους ευρωβουλευτές μας έχουμε την απαίτηση να υποστηρίζουν σθεναρά τις ελληνικές θέσεις και όχι να μεταφέρουν επικίνδυνες συζητήσεις και φήμες πανικού».

Ads