Την επιθυμία τους να μην ανανεωθεί η θητεία τους γνωστοποίησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι διαβίβασαν μάλιστα από τις 2 Μαΐου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όλους τους φακέλους που χειρίζονταν.

Ads

Ειδικότερα, απαντώντας στο ερώτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την παράταση ή μη της θητείας τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ), οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης διευκρίνισαν με έγγραφό τους ότι δεν επιθυμούν να παραμείνουν στη θέση τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή τους προς τον κ. Μαρκογιαννάκη -και ενώ είχαν ενημερώσει τον επικεφαλής του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή- οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, ισχυρίζονται πως επιστρέφουν όλες τις ανοικτές δικογραφίες, γιατί ο νέος νόμος που θεσπίζει τον θεσμό του εισαγγελέα Διαφθοράς «δεν εξαιρεί τις εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν στα χέρια τους».
 
Μεταξύ των δικογραφιών που διαβίβασαν στην Εισαγγελία Εφετών είναι και αυτές που αφορούν τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, τα CDS κ.ά..
 
Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους από τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων, επικαλούμενοι πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, προκαλώντας έρευνα του Αρείου Πάγου για όσα κατήγγειλαν. Τότε, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είχε ανανεώσει τη θητεία τους.