Αυτοψία στον χώρο του ΟΑΚΑ και στο στέγαστρο Καλατράβα έκανε η ομάδα του Up Stories η οποία χρησιμοποίησε και τηλεφακό προκειμένου να καταγράψει τα τεχνικά προβλήματα πoυ παρουσιάζονται και τα οποία έγιναν αφορμή να μπει λουκέτο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ads

https://www.youtube.com/watch?v=2p02ofZt_Yw

Την ίδια ώρα, ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Νεκτάριος Βιδάκης τοποθετήθηκε για το θέμα λέγοντας πως η παραλαβή της μελέτης από το ΤΑΙΠΕΔ ήταν η τελευταία του πράξη ως Πρόεδρος, υπό παραίτηση, του ΔΣ στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Η Πολιτεία δια του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Ιωάννη Βρούτση έκρινε, ορθώς, ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που η ίδια παρήγγειλε, χρηματοδότησε και παρέλαβε, οι δύο εγκαταστάσεις πρέπει να τεθούν σε αναστολή λειτουργίας, αφού τέθηκε θέμα ασφάλειας, μέχρι να ολοκληρωθεί η συντήρησή τους» αναφέρει, ενώ σε άλλο σημείο της ανάρτησής του κάνει λόγο για γνωστό πρόβλημα ασφάλειας, τεκμηριωμένο από έμπειρους συμβούλους μηχανικούς μετά από εργώδη επιθεώρηση και τονίζει ότι «η ακαριαία αναστολή αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί μονόδρομο».

Διαβάστε: ΟΑΚΑ / Παρέμβαση εισαγγελέα για το στέγαστρο Καλατράβα

Ads

«Από το 2011 ζητούσαμε συντηρήσεις στο ΟΑΚΑ»

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ολυμπιονίκης και πρώην πρόεδρος του ΟΑΚΑ Πέτρος Γαλακτόπουλος, είπε ότι  λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων το 2011, άρχισε να παρατηρεί τη συμπεριφορά του σιδήρου «γιατί οι σιδερένιες κατασκευές είναι αλλιώς».

«Είδα σκουριές», ανέφερε, ενώ η τεχνική υπηρεσία, του είπε ότι «εδώ θέλουμε συντήρηση».

Πρόσθεσε ότι «αυτά εδώ όλα έχουν μια ημερομηνία λήξης οπωσδήποτε. Το τρόφιμο είναι τρόφιμο, αλλά τα σίδερα θέλουνε συντήρηση. Δηλαδή οι γέφυρες που έχουμε με τη διαστολή – συστολή συντηρούνται. Και αυτό το πράγμα έπρεπε να συντηρηθεί μετά από 20 χρόνια και δεν είχε γίνει τίποτε».