Την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ώστε η Ελλάδα να εισέλθει σε έναν «ενάρετο κύκλο», υπογραμμίζουν ανώνυμες πηγές, οι οποίες έχουν γνώση της πορείας των διαπραγματεύσεων.

Ads

«Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσει ο ενάρετος κύκλος» τονίζουν οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Το να χάνουμε χρόνο δεν είναι καλό για την οικονομία και την εμπιστοσύνη των επενδυτών» σπεύδουν να προσθέσουν.

Όσον αφορά τις τραπεζικές εξελίξεις, καθιστούν αναγκαία την επίλυση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προκειμένου να εκκινήσει η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Ads

«Σ’ αυτή την προσπάθεια, οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα πρέπει να τεθούν πρώτοι στο στόχαστρο» συμπληρώνουν, στο ίδιο πλαίσιο.

Κάνοντας ειδική μνεία στους στόχους του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι «δεν υπάρχει λόγος μείωσης τους, παρά την “κάπως απογοητευτική” πρόοδο των τελευταίων μηνών». 

Σημειώνεται ότι ο SSM έχει θέσει μία σειρά μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων στις ελληνικές τράπεζες, προς την κατεύθυνση της συρρίκνωσης των προβληματικών δανείων.