Στιγμιότυπα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» στην Καλλιθέα αποδεικνύουν ότι ο Στέφανος Χίος πυροβόλησε κατά του δικαστικού επιμελητή, τον Απρίλιο του 2018.

Ads

Τις φωτογραφίες με τον Στέφανο Χίο να απειλεί, να οπλίζει και να πυροβολεί εναντίον δικαστικού επιμελητή δημοσιεύει το Documento.

Τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου του 2018, ο δικαστικός επιμελητής Αριστείδης Ραυτόπουλος κατ’ εντολήν δικηγόρου μεταβαίνει στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» και της ιστοσελίδας  makeleio.gr για να επιδώσει δικόγραφο στον Γιώργο Γκασιάμη, δικαιούχο και διαχειριστή της Μακελειό ΕΠΕ, εταιρείας που διαχειρίζεται την εφημερίδα και την ιστοσελίδα του Χίου. Ο δικαστικός επιμελητής, όπως έχει καταθέσει, χτύπησε το κουδούνι αναφέροντας την ιδιότητά του και πως έχει να επιδώσει ένα έγγραφο. Η πόρτα άνοιξε και ο Αρ. Ραυτόπουλος ανεβαίνει στον δεύτερο όροφο. Η πραγματική ώρα του συμβάντος είναι νωρίς το απόγευμα, περίπου στις 5.30. Σύμφωνα με το φωτογραφικό στιγμιότυπο της η ώρα είναι 14:35:45.

Στις 14:36:11 η κάμερα καταγράφει τον Στέφανο Χίο να πηγαίνει προς την πόρτα για να ανοίξει. Στη ζώνη του διακρίνεται ξεκάθαρα ένα πιστόλι σε θήκη. Φαίνονται συνολικά πέντε εργαζόμενοι. Τέσσερις στο δωμάτιο που περνάει ο Χίος και ένας στο άλλο. Κανείς δεν δείχνει να παραξενεύεται με το όπλο.

Ads

Ο Στέφανος Χίος ανοίγει την πόρτα κρατώντας το πιστόλι το οποίο και έχει στραμμένο στον δικαστικό επιμελητή. «Άνοιξε με το πιστόλι στο χέρι. Άρχισε να με βρίζει. Μου έλεγε “τι θες εδώ, ρε αλήτη, γιατί ήρθες εδώ;”» λέει στο Documento ο Αρ. Ραυτόπουλος.

Ο δικαστικός επιμελητής προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να εξηγήσει στον Χίο την ιδιότητά του και ότι πήγε να επιδώσει δικόγραφο.

image

Απείλησε και πυροβόλησε

Στις 14:36:21 ο Χίος πιάνει από το χέρι τον επιμελητή και τον απειλεί. Έχει το όπλο στραμμένο εναντίον του. «Με έπιασε από το χέρι. Είχε στραμμένο το όπλο του πάνω μου. Αντέδρασα τότε και έκανα πίσω. Μου απάντησε: “Δεν με ενδιαφέρει ποιος είσαι”» περιγράφει ο Αρ. Ραυτόπουλος.

Στις 14:36:25 ο Χίος πλησιάζει ξανά τον επιμελητή και πυροβολεί ακριβώς δίπλα του. Του λέει: «Φύγε, αλήτη». «Όπλισε πάνω μου και πυροβόλησε δίπλα μου. Φοβήθηκα πάρα πολύ για τη ζωή μου. Από την αρχή που είδα το όπλο πίστεψα ότι ήταν αληθινό. ‘Οταν όπλισε πάνω μου, θεωρούσα ότι θα με σκότωνε». Μετά τον πυροβολισμό ο Αρ. Ραυτόπουλος φεύγει. Ο Χίος μπαίνει στα γραφεία σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Περπατάει πίσω από τους εργαζόμενους – μόνο ένας εξ αυτών φαίνεται ανήσυχος – κρατώντας με το δεξί του χέρι το όπλο με το οποίο είχε μόλις πυροβολήσει. Δύο λεπτά μετά, στις 14:38:11 όπως αποτυπώθηκε στις κάμερες, ο Χίος αποχωρεί από την πολυκατοικία.

image

«Γεροδεμένος εισβολέας»

Μετά το επεισόδιο το makeleio.gr παρουσίαζε διαφορετική εικόνα σε σχέση με αυτό που πραγματικά είχε συμβεί. Χαρακτήριζε τον δικαστικό επιμελητή «τραμπούκο» και «γεροδεμένο εισβολέα» με ύφος «μπράβου». ‘Εγραφε πως ό,τι έγινε «εντάσσεται στα πλαίσια προβοκατόρικου και ύπουλου σχεδίου για την ηθική και νομική στοχοποίηση της μεγάλης πατριωτικής μας εφημερίδας».

Ο Χίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστήριζε ότι έγινε πολιορκία από τα «μπατσάκια του Τόσκα» για να μη βγει το «Μακελειό», ενώ απείλησε: «Θα λογαριαστούμε με όλους». Το Documento σημειώνει πως ο Χίος, αν και διαθέτει άδεια οπλοφορίας, είχε παράνομα το όπλο του μαζί του.

Το είχε προαναγγείλει

Τον Σεπτέμβριο του 2017 δύο επιμελητές πήγαν με τη συνοδεία αστυνομικών υπαλλήλων στο σπίτι του Χίου προκειμένου να του επιδώσουν δικαστική απόφαση για προσωπική κράτηση και προφυλάκιση στον Κορυδαλλό για παλαιότερο δημοσίευμά του. Οι κατά τον Χίο «κατσαπλιάδες» και «αδίστακτα κοράκια» «βρήκαν την εξώπορτα κλειστή». Ο δημοσιογράφος στην ανακοίνωσή του μίλησε απροκάλυπτα για πόλεμο και θύματα. ΄Εγραψε πως οι δικαστικοί επιμελητές ήταν «μια σφαίρα ο καθένας των 9 mm».