Σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων του, ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος – που κατηγορείται για τον βιασμό και την ομηρεία της 20χρονης φοιτήτριας – μόνο τυφλός δεν ήταν, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Ads

Ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος, που προφυλακίστηκε για τον βιασμό 20χρονης φοιτήτριας, δεν προσκόμισε κανένα δικαιολογητικό για την κατάσταση της όρασής του, ενώ στην υπόθεση παρενέβη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να ερευνηθεί η γνησιότητα πιστοποιητικού τυφλότητας που ανάρτησε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο κατηγορούμενος και να εντοπιστεί από ποιον φορέα χορηγήθηκε.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, κάτοικοι της περιοχής τον έβλεπαν συχνά να οδηγάει μηχανάκι. «Ήταν εδώ της περιοχής ο άνθρωπος, κυκλοφορούσε με ένα παπάκι… γενικά, ψυχικά δεν πρέπει να ήταν καλά, τον είχα διώξει 2-3 φορές από το μαγαζί. Τον έδιωξα γιατί ο χαρακτήρας του δεν ήταν σωστός, είχε πρόβλημα. Δεν επικοινωνούσε εύκολα, ήταν σε άλλο κόσμο. Το έπαιζε ξερόλας, ακριβώς, το έπαιζε χάκερ, ισχυριζόταν ότι ήξερε τα πάντα σε όλους στους τομείς και γενικά έβλεπες ότι το μάτι του γυαλίζει», λέει μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Κώστας που διατηρεί μαγαζί με αναλώσιμα μελάνια και εκτυπώσεις στην οδό Αβέρωφ.

«Οι γνώσεις του στους υπολογιστές ήταν μέτριες για αυτά που έλεγε. Να μεταδίδει βιντεάκια ναι δεν είναι δύσκολο πόσο μάλλον και ένα ζωντανό βίντεο. Θα μπορούσε ένα το κάνει ο οποιοσδήποτε μπορεί να σηκώσει ένα βίντεο. Έχω να τον δω περίπου στον ενάμιση χρόνο από εδώ στο μαγαζί. Αλλά γενικά τον ήξερα είναι της περιοχής, οδηγεί ένα μηχανάκι άσπρο. Δεν ήξερα ότι είναι τυφλός. Δεν ξέρω πόσο καιρό και ότι έμαθα ότι είναι τυφλός είναι από τα κανάλια. Είμαι 20 χρόνια στην περιοχή και τον θυμάμαι να οδηγεί μηχανάκι.

Ads

Πριν από ένα χρόνο δηλαδή τον είχα δει σίγουρα», συνεχίζει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με αναλώσιμα μελάνια. Στο ίδιο ύφος είναι πάντως και άλλες μαρτυρίες που φιλοξενεί στο ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος» με άτομα που γνώριζαν τον Παναγιώτη Κοντζιλέλο να τον περιγράφουν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και να τονίζουν ότι είχε προκαλέσει αίσθηση λόγω των συχνών τσακωμών του με την πρώην σύζυγό του και τα προβλήματα που δημιουργούσε καθώς στο μπαλκόνι άλλου σπιτιού είχε συγκεντρώσει σκυλιά και γάτες.

Καταγγελία κι άλλης γυναίκας

Καταγγέλλουσα, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, περιέγραψε στο Καλημέρα Ελλάδα την επίσκεψή της στο σπίτι του 52χρονου, με σκοπό τη σύναψη εργασιακής σχέσης.

Το πλαίσιο ήταν πανομοιότυπο με αυτό του σκηνικού της φοιτήτριας, αφού κι εκείνη, απάντησε σε αγγελία εργασίας για φροντίδα σπιτιού. Όπως περιέγραψε, όταν πήγε στο ημιυπόγειο της Δάφνης, βρισκόταν εκεί και άλλη μία γυναίκα, η οποία της είπαν ότι ήταν η σύντροφός του.

«Το πρόσωπό του μου φάνηκε λες κι ήμουν στο δάσος κι ερχόταν ένα λιοντάρι να με κατασπαράξει», είπε η γυναίκα για εκείνη την ημέρα.

Αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν οι γάζες που είχε στο κρεβάτι του, οι οποίες τις είπε πως τον βοηθούν να κοιμηθεί. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε στη γυναίκα το γεγονός πως ενώ της είχε πει ότι «είναι τυφλός 100%», την ρώτησε «γιατί φορά σκούρα ρούχα».

Η γυναίκα θορυβήθηκε και αποχώρησε, όταν οι δυο τους δεν τα βρήκαν στο οικονομικό.

Η κατάθεση της μάνας

Την κατάθεση της μητέρας της 20χρονης φοιτήτριας δημοσιεύει σήμερα το bloko.gr, στην οποία περιγράφεται πώς αντέδρασε η γυναίκα όταν συνειδητοποίησε πως έχει πολλές ώρες να μιλήσει με την κόρη της.

image

image

Κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος

Στην φυλακή οδηγείται ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, για τον βιασμό και τα βασανιστήρια σε βάρος 20χρονης φοιτήτριας, σ? ένα υπόγειο στην περιοχή της Δάφνης.

Ο Κοντζιλέλος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της αρπαγής με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωση της (κακούργημα), βιασμού κατ? εξακολούθηση (κακούργημα), παραβίασης απορρήτου για μη δημόσια πράξη (κακούργημα) και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ? εξακολούθηση (πλημμέλημα).

Χθες, με διάταξη της Εισαγγελίας, επιτράπηκε η δημοσιοποίηση των στοιχείων του ώστε «αν υπάρχουν ομοειδή αδικήματα του δράστη, να αποκαλυφθούν».