Τη Νέα Υόρκη επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας  από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο των εργασιών ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το βλέμμα στραμμένο στην συμφωνία για το προσφυγικό.

Ads

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μπρατισλάβα και εννέα ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής των μεσογειακών χωρών της ΕΕ που συγκαλεί στην Αθήνα ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί -εκτός πολύ μεγάλων απρόοπτων εξελίξεων- στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκεται η συμφωνία της ΕΕ με την Άγκυρα για το προσφυγικό, ενώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα συζητηθεί εκ των πραγμάτων και το Κυπριακό.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει για το προσφυγικό στη Διάσκεψη που διοργανώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στις 19 Σεπτεμβρίου και στη δεύτερη που διοργανώνει ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Ads