Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, την οποία έκανε δεκτή, ευχαριστώντας τον θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου «να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Απόφαση με πολλαπλά μηνύματα προς το εξωτερικό, το εσωτερικό ακόμη και προς την ίδια του την κυβέρνηση, χαρακτήρισε τη σημερινή του απόφαση ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του πριν αποχωρήσει για τις Βρυξέλλες. «Σηματοδοτεί την απόφασή μου να μην ανεχθώ από εδώ και στο εξής καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε, καμία προσωπική γραμμή στην εθνική γραμμή της χώρας. Να μην ανεχθώ από κανένα, συνειδητά ή ασυνείδητα -εν προκειμένω ασυνείδητα- να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας», στην οριστική έξοδό της από τα μνημόνια, που ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό τα τελευταία οκτώ χρόνια, είπε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.