Ως «επαίσχυντη και επώδυνη» χαρακτήρισε τη συνθήκη της Λωζάνης, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα της Ορεστιάδας.

Ads

Με τον χαρακτηρισμό αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ, καθίσταται ο πρώτος ‘Ελληνας πολιτικός που αμφισβητεί μία συνθήκη, η υπεράσπιση της οποίας αποτελεί πάγια εθνική γραμμή της χώρας, ενώ, παράλληλα, προσφέρει πολιτική νομιμοποίηση και επιχειρηματολογία στον εθνικισμό και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

«Η εθνικιστική παράνοια στη ΝΔ έχει “χτυπήσει κόκκινο”»

«Η εθνικιστική παράνοια στη ΝΔ έχει “χτυπήσει κόκκινο”», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Δημοσχάκη. Σημειώνει ότι «οι απαράδεκτες δηλώσεις του περί “επαίσχυντης και επώδυνης” Συνθήκης της Λοζάνης έρχονται σε μια περίοδο όπου πληθαίνουν στη γειτονική χώρα δηλώσεις από κορυφαίους παράγοντες, με τις οποίες ανακινείται ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λοζάνης».

Ads

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί άμεσα τον Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει «αν εκφράζει τη ΝΔ η συγκεκριμένη επικίνδυνη δήλωση, η οποία αντιτίθεται στην πάγια θέση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, περί μη αναθεώρησης των Διεθνών Συνθηκών».