Ο Θεόδωρος Μητράκος ορκίστηκε σήμερα νέος υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ads

Ο Θεόδωρος Μητράκος σπούδασε Οικονομικά και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1997, εργάζεται στην Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας Ελλάδος.

Επιπλέον, έχει εργασθεί ως ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών καθώς και στην Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Τα τελευταία έξι χρόνια δημιούργησε και ανέπτυξε το Τμήμα Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία είναι επικεφαλής μέχρι σήμερα

Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα διανομής εισοδήματος και οικονομικών ανισοτήτων, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, απασχόλησης και ανεργίας, μετανάστευσης και άλλα.

Ads

Μετά τη σημερινή ορκωμοσία, η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής: Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής. Ιωάννης A. Μουρμούρας, Υποδιοικητής και Θεόδωρος Μ. Μητράκος, Υποδιοικητής.