Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, απασχόλησε την επικαιρότητα πριν δυο ημέρες με την αδιανόητη δήλωση: «όχι όμως και αμέσως μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης πω πω το παιδί. Γιατί και οι αστυνομικοί… Έτσι;». 

Ads

Αν αυτή η δήλωση προκάλεσε εντύπωση, στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε, αφού ο Δημήτρης Μαρκόπουλος δημοσιογράφος γαρ – διευθυντικό στέλεχος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» – είχε φροντίσει να κάνει γνωστές τις απόψεις του. 

Εκτός του ότι αρθρογραφούσε με μένος κατά της Αριστεράς, είχε κατά καιρούς εκφράσει και το θαυμασμό του προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο, αρχηγό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Μάλιστα πολλά από τα άρθρα του είχαν αναδημοσιευτική από την χρυσαυγίτικη ιστοσελίδα. 

Παρά τις όποιες απόπειρες «ξεκαρφώματος» στα ίδια άρθρα, η προσπάθεια ξεπλύματος του Μιχαλολιάκου – ένα από τα κείμενα του είχε τίτλο: «Πρόσωπο της Χρονιάς ο Νίκος Μιχαλολιάκος» – και του ναζιστικού μορφώματος είναι σαφής:

Ads

«Ποιος είναι λοιπόν ο Νίκος Μιχαλολιάκος; Και μόνο μια απλή ανάγνωση του βιογραφικού του δείχνει ότι δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος. Έχει σπουδάσει μαθηματικά, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις, ο ίδιος ο Παπαδόπουλος τον ήθελε για αρχηγό της ΕΠΕΝ, έφθασε να βάζει μέχρι και βόμβες. Πάνω από όλα όμως είναι ένας άνθρωπος με σαφές ιδεολογικό στίγμα και μια κατάρτιση που σου θέτει το δίλημμα: τον πιστεύεις ή δεν τον πιστεύεις». 

Σε άλλο σημείο: 

«Γιατί μήπως φασισμός δεν είναι το να θέλουν να μας πείσουν σόνι και ντε, πως οι εκλογές είναι υπόθεση δύο μόνο κομμάτων; Ε, σε αυτά ποντάρει και κερδίζει ο Μιχαλολιάκος. Στους εδώ και 40 χρόνια καθημερινούς μικροφασισμούς του πολιτικού συστήματος. Και να το δείτε πως τελικά – για το κακό όλων μας – θα δικαιωθεί».

image

image