Όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο – το οποίο μάλιστα υπογράφει… ο ίδιος – ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, από τους τρεις μήνες της θητείας του, «κατάφερε» να λείψει σχεδόν τους δύο (!) με τις σχετικές δαπάνες να βαραίνουν, φυσικά, το δημόσιο ταμείο, στην προκειμένη περίπτωση, τον προϋπολογισμό της 5ης ΥΠΕ.

Ads

Ομολογουμένως θα ήταν ένα αξιοσημείωτο «ρεκόρ», αλλά δυστυχώς πρόκειται για χρήματα πολιτών και το ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσο αυτές οι μετακινήσεις ήταν όντως υπηρεσιακές.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο εντολής μετακίνησης εκτός έδρας, το οποίο υπογράφει ο ίδιος την παραμονή της πρωτοχρονιάς (31/12/2019), ο κ. Σερέτης ενέκρινε στον εαυτό του μετακίνηση στη Ζαγορά του Πηλίου, από τις 31/12/2019 έως την 1η Ιανουαρίου 2020 και μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Επίσημα, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η μετακίνηση αυτή μέσα στις γιορτές, έγινε για «υπηρεσιακούς λόγους» και συγκεκριμένα για μετάβαση στο νοσοκομείο Βόλου και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας φαίνεται πως συνηθίζει τις «εξορμήσεις» καθώς από τις 19 Σεπτεμβρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντά του, είχε 57 μετακινήσεις «εκτός έδρας»

Ads

image

Σε μια οργισμένη ανάρτηση με αφορμή το ενλόγω έγγραφο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατήγγειλε:

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ !!! Έλεος ,,πληρώνουμε και τα ρεβεγιόν των ΥΠΕΑΡΧΩΝ ΤΩΡΑ ;;;; Διαβάστε το έγγραφο που μου έστειλαν από την 5ηΥΠΕ με υπογραφή του διοικητή Σερέλη !!!!!
ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ !!!

ΥΓ Αλήθεια πως γίνεται από τις 19 Σεπτέμβρη που ανέλαβε τη διοίκηση ο κυριος Σερετης να λείψει για υπηρεσιακούς λόγους 57 ημέρες (ολογράφως πενήντα εφτά) μέχρι τις 30/12 και να πληρωθεί βέβαια τα εκτός έδρας ;;;; Ποιος είναι, ο «ταξιδευτής» Στερεάς και Θεσσαλίας;;;».