Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την υιοθέτηση, με ψήφισμα, από το Ευρωκοινοβούλιο της Πράσινης Βίβλου εξέδωσε ο ΣΥΝ. Όπως τονίζει η Ευρωπαϊκή Αριστερά καταψήφισε την το εν λόγω ψήφισμα για την «Πράσινη Βίβλο», η οποία προβλέπει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, στα 67 έτη μέχρι το 2040 και με πρόβλεψη για διαρκή αύξηση στη συνέχεια σε σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής.

Ads

«Πιστεύουμε ότι και στη χώρα μας σύσσωμη η Αριστερά, μαζί και τα σωματεία των εργαζομένων και συνταξιούχων όχι μόνο δεν πρέπει να αποδεχτούν την αύξηση αυτή αλλά αντίθετα να διεκδικήσουν μείωση των ορίων συνταξιοδότησης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η πορεία της ανθρωπότητας με τη συνεχώς αυξανόμενη παραγωγικότητα λόγω της επιστημονικής προόδου, αυξάνει συνεχώς τον κατά κεφαλή παραγόμενο πλούτο και επομένως δίνει τη δυνατότητα για περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Αντιστεκόμαστε σε κάθε τέτοια απόφαση, διεκδικούμε τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ριζικά λιγότερες ώρες εργασίας χωρίς μείωση μισθών», καταλήγει ο ΣΥΝ.