Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 19.30, η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, το Κοινωνικό Ιατρείο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» συνδιοργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της καινούργιας αποστολής προς τη Γάζα.

Ads

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ετοιμάζει και συνδιοργανώνει την νέα αποστολή «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ» δηλώνοντας έμπρακτα ότι ο αποκλεισμός της Γάζας δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνεται ανεκτό ελαφρά τη καρδία.

Το ταξίδι βασίζεται στην σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα ανθρώπων απ’ όλον τον κόσμο, που τους ενώνει η αλληλεγγύη και τους δυναμώνει το πείσμα των Παλαιστινίων. Βασίζεται όμως και στην αλληλεγγύη ομάδων και ατόμων που προσφέρουν, με όποιον τρόπο μπορούν, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Γι’ αυτό ζητάμε από κάθε άνθρωπο που μπορεί, τις συλλογικότητες, τα σωματεία εργαζομένων να στηρίξουν και αυτό το ταξίδι που, με πενιχρά μέσα, επιχειρεί να υψώσει τη φωνή κατά της κατοχής, κατά του αποκλεισμού, κατά του σύγχρονου απαρτχάιντ και κατά της μεγαλύτερης ανοιχτής φυλακής στον κόσμο. Γιατί μόνο εκεί μπορούμε να στηριζόμαστε.

Ads

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία «5 σπασμένες κάμερες» (5 BROKEN CAMERAS) σε σκηνοθεσία του Παλαιστίνιου Εμάντ Μπουρνάτ και του Ισραηλινού Γκάι Νταβίντι. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

image