«Ας περιμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα και τα ποσοστά των κομμάτων και μετά βλέπουμε» ήταν η απάντηση του γραμματέα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτη Μαλέλη, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για το τι πρόκειται να πράξει το Κίνημα Αλλαγής την επομένη των εκλογών κι αν ενδέχεται να συγκυβερνήσει με την ΝΔ.

Ads

Ουσιαστικά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μετεκλογικής συνεργασίας των δυο κομμάτων, σε αντίθεση με τις προηγούμενες τοποθετήσεις του, όπου αποκήρυσσε τις ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνιζε την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης.

«Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία» έλεγε χαρακτηριστικά κι ενδεικτικά στο news247, τον Δεκέμβριο του 2018.

Ολέθρια χαρακτήριζε στις περισσότερες δηλώσεις του τη συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία ο Στ. Μαλέλης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να είναι κέντρο και αριστερά κι όχι να ανοιγοκλείνει το μάτι στον κ. Μητσοτάκη, κάτι που το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά φτάνοντας στο 4,7%.

Ads

Μάλιστα η σημερινή δήλωση του Στ. Μαλέλη έγινε λίγες ώρες μετά την πολύωρη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ο. του κόμματος στον απόηχο της ρήξης της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου στόχο είχε να ξεκαθαριστεί η εκλογική στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής και να κυριαρχήσει η ενότητα ενόψει των εθνικών εκλογών.