Σε ακόμη ένα «χρονικό προαναγγελθέντος»εργατικού ατυχήματος παραπέμπει αυτό με θύμα την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, που τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από απορριμματοφόρο όχημα κατά την περισυλλογή σκουπιδιών.

Ads

Διότι η ίδια είχε καταγγείλει πριν από λίγο καιρό τη δημοτική αρχή για την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Δρυμού, επί της οδού 21ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η άτυχη εργαζόμενη έπεσε από το απορριμματοφόρο ενώ το όχημα κινούνταν σε απότομο «κακοφτιαγμένο» δρόμο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Ads

Η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με αλλοιώσεις στο εμπρόσθιο και οπίσθιο τμήμα του κρανίου, σπασμένη μύτη, αιμάτωμα στο κεφάλι και εκχυμώσεις σε όλο το σώμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων της, μετά τον τραυματισμό της έκανε αιμοπτύσεις με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι συνάδελφοι και η τοπική διοίκηση που έσπευσε επιτόπου.

Τον περασμένο Απρίλιο η ίδια υπάλληλος, ως πρόεδρος του σωματείου, απαιτούσε επιτακτικά από τη διοίκηση την παροχή μέσων ατομικής προστασίας, όπως γάντια, ειδικά παπούτσια και κράνη, ελλείψεις ωστόσο που παρατηρούνται στους περισσότερους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοίνωσή του το σωματείο στις 23 Ιουνίου 2022, οι εργαζόμενοι «δουλεύουν με τρύπια παπούτσια και ρούχα και το κυριότερο κινδυνεύει η υγεία και η ασφάλειά τους και παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα».

Από τον Απρίλιο το σωματείο τόνιζε: «Ο καιρός περνά, αλλά τα προβλήματα των εργαζομένων στο δήμο μας παραμένουν:

Μειωμένοι και καθηλωμένοι μισθοί πάνω από μια δεκαετία, ελλείψεις προσωπικού, ακατάλληλοι χώροι εργασίας, οχήματα και μηχανήματα με ελλείψεις και προβλήματα, απλήρωτοι εργαζόμενοι […]».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο διενεργείται έρευνα από την Επιθεώρηση Εργασίας και την αστυνομία.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου λέει πως αναμένει το σχετικό πόρισμα για να κινηθεί αναλόγως.

Προς το παρόν εύχεται περαστικά:

«Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς τη δημοτική υπάλληλο και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ωραιοκάστρου, η οποία τραυματίστηκε ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά της ως συνοδός απορριμματοφόρου στην Κοινότητα Δρυμού» γράφει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δήμου.

Ωστόσο, δεν αναφέρει κάτι για τις καταγγελίες του σωματείου.