Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ως αναπληρωτή γενικό διευθυντή του κόμματος, αρμόδιο για οργανωτικά ζητήματα και θέματα σχετικά με την προετοιμασία των εκλογών τον Γιάννη Σμυρλή, το όνομα του οποίου εμπλέκεται με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι New York Times είχαν αναφέρει το όνομα του πρώην γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείο Εξωτερικών, Γιάννη Σμυρλή, ως εκείνου που ενέκρινε το 2021 τις δύο άδειες εξαγωγής – εμπορίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη και αργότερα απομακρύνθηκε από την θέση του «για να βοηθήσει το κόμμα του πορεκλογικά από άλλη θέση», όπως υποστήριζε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ανακοινώνεται ότι ορίστηκε ο Γιάννης Σμυρλής ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής αρμόδιος για οργανωτικά ζητήματα και θέματα σχετικά με την προετοιμασία των εκλογών.

Ads

Παράλληλα, έχουν οριστεί ήδη ο Νίκος Παπουτσής αναπληρωτής γενικός διευθυντής αρμόδιος για οικονομικά και διοικητικά ζητήματα και ο Γιάννης Παπαγεωργίου ως συντονιστής γενικής διεύθυνσης».