Αναληθείς και ψευδείς χαρακτηρίζει  τους ισχυρισμούς της τέως γραμματέως του ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, ότι είχε συναντηθεί μαζί του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε γραπτή του δήλωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
• Δίκη Siemens: Τα ημερολόγια της Τσάκαλου αποκαλύπτουν τις επαφές Χριστοφοράκου – Σημίτη

Δεν έγινε ποτέ καμία συνάντηση με τον κ. Χριστοφοράκο, αναφέρει ο κ. Σημίτης και οι ισχυρισμοί της τέως γραμματέας του συνιστούν το αδίκημα της ψευδορκίας, ενώ δηλώνει πως επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Επίσης, τονίζει ότι ουδέποτε συνάντησε τον κ. Χριστοφοράκο.

Υπενθυμίζεται ότι, η γραμματέας του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens, Αικατερίνη Τσακάλου, προσκόμισε στο δικαστήριο τα επαγγελματικά της ημερολόγια για τα έτη 1997 και 1998, τα οποία ουδέποτε είχαν έρθει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η Τσακάλου, κατόπιν παρότρυνσης της Έδρας έψαξε και βρήκε τα δύο ημερολόγια επανήλθε σήμερα στο δικαστήριο στο οποίο και τα παρέδωσε.

Ads

Η Τσακάλου είπε πως ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενόσω υλοποιούνταν η σύμβαση «8002» για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ είχε συναντηθεί με τον Χριστοφοράκο τουλάχιστον έξι φορές μέσα στο 1997 στο Μαξίμου και περίπου οκτώ φορές το επόμενο έτος.