Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Ads

Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP «Εξασθενημένος και επικρινόμενος για τη διαχείριση της κρίσης, ο Καραμανλής προσκολλάται στην εξουσία»

Τη στιγμή που τα ΜΜΕ εκτόξευαν κατηγορίες για «κακή διαχείριση της κρίσης και κενό εξουσίας», ο Καραμανλής διαβεβαίωνε από τις Βρυξέλλες ότι δεν πρόκειται να «αποσυρθεί πρόωρα». Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η διατήρηση του κ. Καραμανλή στην κυβέρνηση δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση.

«Περιμένω ότι επόμενες δημοσκοπήσεις θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τον κ. Παπανδρέου να έχει καλύτερη εικόνα από τον Καραμανλή», δηλώνει στο AFP o Ηλίας Νικολακόπουλος. «Η εικόνα του Καραμανλή αποτελούσε δε μέχρι στιγμής το ισχυρότερο όπλο της Νέας Δημοκρατίας», αλλα τώρα έχουμε αναστροφή της κατάστασης».

Ads

Γιάννης Μαυρής : «οι δηλώσεις Καραμανλή δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση, δεν κατανόησε το μήνυμα, αρνείται την πραγματικότητα. Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα σημάνουν την «κατάρρευση της εικόνας του»

Der Tagesspiegel: «”Η κυβέρνηση χάνει την εμπιστοσύνη της νέας γενιάς”»,

«Εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική…οι δομές θα αλλάξουν και θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα κόμματα. Ίσως αυτή είναι η ευκαιρία για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού κόμματος στην Ελλάδα, ίσως ακόμη και για οικολογικές ομάδες συμφερόντων..Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν πρόωρες εκλογές»…«

Berliner Zeitung: «Εισπράττουν αντί να κυβερνούν»

…«Ενώ σε άλλα μέρη οι πολιτικοί ασχολούνται με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, στην Αθήνα η κυβέρνηση ασχολείτο με την προσπάθεια να ξεπεράσει το ένα σκάνδαλο διαφθοράς μετά το άλλο…

Η Ελλάδα εισπράττει κάθε χρόνο από τα ταμεία της Ε.Ε. επιχορηγήσεις δισεκατομμυρίων για την γεωργία και τις υποδομές της. Και τα ξοδεύει σε τζετ και υποβρύχια, σε πάντσερ και φρεγάτες, τρία έως τέσσερα δις ευρώ ετησίως…

Ενώ οι πολίτες πρέπει να σφίγγουν όλο και περισσότερο το ζωνάρι, την ίδια στιγμή παρακολουθούν τους πολιτικούς να χτίζουν βίλες»…

Die Tageszeitung: «Το κράτος των φροντιστηρίων».

« Όποιος θέλει να κατανοήσει γιατί η νεολαία στην Ελλάδα στήνει οδοφράγματα, πρέπει να μελετήσει το παρηκμασμένο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Χωρίς ιδιωτικά φροντιστήρια δε γίνεται τίποτα. Στον τομέα της εκπαίδευσης η Ελλάδα βρίσκεται, σύμφωνα με τους καταλόγους της UNESCO στην τελευταία θέση απ’ όλα τα κράτη- μέλη της Ε.Ε.»…«Πάνω από το 90% όλων των αποφοίτων των ελληνικών λυκείων πήγαν φροντιστήριο…»

…«Η οικονομική κρίση, που διαφαίνεται στον ορίζοντα, πλήττει και τον κλάδο των ακινήτων και συνεπώς και τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων (των Ελλήνων).

«…Τώρα η κυβέρνηση Καραμανλή έχει απομείνει με άδεια χέρια. Κι αυτό συμβαίνει ενόψει της κρίσης της πραγματικής οικονομίας, που μόλις ξεκίνησε

The New York Times «Η βία φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα που βασανίζουν την Ελλάδα επί δεκαετίες»

Οι διαδηλώσεις είναι ενδεικτικές της δυσαρέσκειας που υπάρχει στη Ελλάδα σήμερα. Οι συζητήσεις με τους Αθηναίους αποκαλύπτουν σοβαρή ανησυχία για την οικονομία αλλά και μια διάχυτη αίσθηση εγκατάλειψης από μία κυβέρνηση που την βλέπουν ως διεφθαρμένη.

Ο ελάχιστος μισθός την Ελλάδα είναι 880 δολάρια το μήνα και ένας στους πέντε ανθρώπους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ολα αυτά συνέτειναν στο να φτάσει η ήδη ετοιμόρροπη κυβέρνηση του Καραμανλή στο πλέον αδύναμο έως τώρα σημείο.

Radikal (Τουρκία) «Ο στρατός σε συναγερμό στη γειτονική χώρα»

Στην Ελλάδα η κατάσταση δεν ηρεμεί, στην Αστυνομία δεν έχουν μείνει πλέον δακρυγόνα και ότι ο στρατός έχει περάσει σε «κίτρινο συναγερμό», που σημαίνει ότι βρίσκεται σε επίπεδο ετοιμότητας τρίτης βαθμίδας.

Η ασφάλεια έχει αυξηθεί και ότι στους φρουρούς δόθηκαν περισσότερες σφαίρες. Στην Αθήνα έχουν εξαντληθεί οι ποσότητες αερίων στα χέρια της Αστυνομίας και από τις άλλες πόλεις ζητήθηκαν «πυρομαχικά».

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό και, αφού τον συλλυπήθηκε για το θάνατο του νεαρού, ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Ελλάδα.

TIMES του Λονδίνου : “Οι μασκοφόροι ετοιμάζουν επανάσταση ,η αστυνομία μένει από πυρομαχικά”

Independent Είναι οι ελληνικές ταραχές μια γεύση για όσα θα επακολουθήσουν;

«Τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα, δεν απέχουν πολύ από αντίστοιχα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με ιστορία στις μαζικές διαδηλώσεις όπως η Γαλλία η Ισπανία και η Ιταλία . Όπως λέει και γκράφιτι που εμφανίστηκε κοντά στο Ελληνικό Προξενείο στο Μπορντώ έρχεται η εξέγερση, και το μήνυμα και για τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες είναι ξεκάθαρο».

Süddeutsche Zeitung Η Ζίμενς κατηγορεί πρώην μάνατζερ.

Η Εταιρία Ζίμενς ζητά καταβολή αποζημιώσεων από πρώην μάνατζερ που είναι αναμεμειγμένοι στην υπόθεση τής διαφθοράς και θα προσφύγει στο τοπικό δικαστήριο Μονάχου εναντίον πρώην διευθυντικών στελεχών τής Ζίμενς Ελλάδος. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες της εφημερίδας πρόκειται για τον πρώην διευθυντή τής Ζίμενς Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον πρώην Γενικό Διευθυντή στην Αθήνα Πρόδρομο Μαυρίδη.

THE DAILY TELEGRAPH «Η θέα ενός κράτους – μέλους της ΕΕ που περιφέρεται ακυβέρνητο αποτελεί πράγματι λόγο ανησυχίας»

Τέλος η ιταλική εφημερίδα Il Manifesto αναφέρεται στη παρουσία κουκουλοφόρων και ανθρώπων με λοστούς μέσα στις τάξεις της αστυνομίας, αναφέροντας τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο Tvxs.gr