Τρίτο «χτύπημα» για τρίτη μέρα από τον όμιλο Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το εν εξελίξει σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ads

Η αρχή έγινε με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» για τη διασύνδεση του Γρ. Δημητριάδη με το Predator και τις παρακολουθήσεις υπουργών, τα οποία έχουν προκαλέσει θόρυβο ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του ομίλου δεν γνώριζαν για τα επίμαχα δημοσιεύματα τα οποία είχαν συζητηθεί σε πολύ κλειστό κύκλο και μόνο στα υψηλά κλιμάκια.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που οι δύο εφημερίδες συντονίζονται, παρόλο που δεν είναι εύκολη η συνεννόηση κορυφής μεταξύ των δύο εντύπων, όπως λένε συντάκτες που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Ads

Ακολούθησε τοάρθρο του διευθυντή του ΒΗΜΑτος, Αντώνη Καρακούση, με τίτλο «Πόσο άτρωτος είναι ο κ. Μητσοτάκης;», με «στόχευση» απευθείας στον Κ. Μητσοτάκη, στον απόηχο και του νέου σκανδάλου του βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

Τη «σκυτάλη» στο μπαράζ των πολιτικών μηνυμάτων του ομίλου προς το Μαξίμου, πήρε το MEGA, σε εκπομπή του οποίου ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι ακόμη και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου γίνονται παρακολουθήσεις πολιτικών με το λογισμικό Predator και μάλιστα και υπουργού.

Εντύπωση προκαλεί συνάμα και το γεγονός ότι στο ρεπορτάζ επισημάνθηκε πως ο υπουργός αυτός παρακολουθείται και με φυσική παρουσία, εκτός από την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του, και, μεταξύ άλλων, υποκλάπησαν συνομιλίες του πολιτικού με σημαντικό επιχειρηματία, που ασχολείται και με το ποδόσφαιρο. 

Ούτε ο υπουργός, ούτε ο επιχειρηματίας που ασχολείται με το ποδόσφαιρο φωτογραφίζονται, ωστόσο το σχετικό ρεπορτάζ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, δεν έβαλε ερωτηματικό στην πληροφορία, αλλά έθεσε το ερώτημα γιατί επιλέγει ο επιχειρηματίας αυτός και ποια η σκοπιμότητα της παρακολούθησής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες εβδομάδες, καθώς έπεφτε η αυλαία  στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο ίδιος όμιλος έσπευσε να κηρύξει το τέλος του σκανδάλου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Υποκλοπές τέλος» στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα», βασιζόμενο σε μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα και διαπίστωνε ότι η κοινή γνώμη δεν δείχνει ενδιαφέρον και δεν επηρεάζεται από τις αποκαλύψεις.