Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Αλέξης Τσίπρας και Μαριάνο Ραχόι, με πρωτοβουλία του Ισπανού πρωθυπουργού και με αντικείμενο τη Σύνοδο των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Ραχόι ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η παρουσία του στην Αθήνα δεν είναι εφικτή, καθώς μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο ισπανικό κοινοβούλιο (σημ: δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης), ο χαρακτήρας της κυβέρνησής του παραμένει υπηρεσιακός. Ταυτόχρονα επανέλαβε στον Αλέξη Τσίπρα την στήριξή του στη διοργάνωση, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε από κοινού η ανάγκη να εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο η Ισπανία, από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ισπανικής Κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε τη σημασία που έχει η παρουσία της Ισπανίας στη σύνοδο της 9ης Σεπτεμβρίου, με δεδομένη την κρισιμότητα των ζητημάτων που θα συζητηθούν σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και της περιοχής της Μεσογείου.

Ads