Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα της Υγείας κατέθεσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης, παραδεχόμενος πως υπήρχαν αποκλίσεις στην τιμολόγηση του φαρμάκου μεταξύ του Οργανισμού και τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου Υγείας, επί ημερών του.

Ads

«Περίπτωση αλλαγής της τιμής μεταξύ της προτεινομένης από την επιτροπή του ΕΟΦ και της προτεινομένης από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας υπήρξε;» τον ρώτησε συγκεκριμένα η Αννέτα Καββαδία,  με τον κ. Λιντζέρη να απαντά: «Ναι, υπήρξε».

«Επί των ημερών μου έγινε σε ελάχιστα φάρμακα και στην ουσία το Lucentis είναι το θέμα, δεν είναι άλλο» είπε ο μάρτυρας, σύμφωνα με το documentonews.gr,  με την Αννέτα Καββαδία να τον ρωτάει επί υπουργίας ποιου υπουργού έγιναν αυτές οι αλλαγές.

«Η αλλαγή αφορά -ξαναλέω- το φάρμακο Lucentis, στην καινούργια του μορφή. Είναι αυτό που είπα προηγουμένως, αν το πήγαινες με τις τρεις τιμές έκανε 769 ευρώ κι αν το πήγαινες με αναγωγή έκανε 509 ευρώ. Εγώ, με βάση το νόμο, εισηγήθηκα ότι πρέπει να κάνει 509 ευρώ με την αναγωγή και η τιμή κατέληξε στα 709, κάτι που συμβαίνει μέχρι και σήμερα», είπε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως το γεγονός αυτό έλαβε χώρα επί υπουργίας Μάκη Βορίδη.
 
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει τις εργασίες της μέχρι την 23η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που αποφασίστηκε από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, στις αρχές Νοεμβρίου -σε 4 συνεδριάσεις (δύο για το Ερρίκος Ντυνάν, μία συνεδρίαση για τα φάρμακα και μία για το σύνολο των υποθέσεων που εξέτασε η Εξεταστική Επιτροπή) θα ολοκληρωθούν τα πορίσματα της Επιτροπής για τα επιμέρους θέματα ώστε μετά να παραδοθούν, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.
 

Ads