Παραθέτοντας την περίφημη πλέον φωτογραφία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, να καπνίζει επιχειρεί να απαντήσει το γραφείο τύπου της ΝΔ στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ads

Στο άρθρο ο  πρώην πρωθυπουργός σημειώνει πως  «αν η κορονοκρίση έβρισκε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι προφανές ότι θα είχαμε και εμείς καραντίνα, όπως σε όλο τον κόσμο. Αλλά στα νοσοκομεία θα είχαμε ήδη 4.000 περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, γιατί δεν θα είχε παγώσει η προκήρυξη για διορισμούς που είχαμε ήδη προγραμματίσει. Επίσης θα είχαμε πολλές χιλιάδες περισσότερα τεστ, στοχευμένα σε όλο τον πληθυσμό, από τα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα και όχι επί το πλείστον από ιδιωτικά κέντρα».

Παράλληλα, ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για ελλιπή στήριξη της οικονομίας αλλά και των εργαζομένων ενώπιον της επερχόμενης κρίσης, παραθέτοντας μια σειρά από μέτρα που λάμβανε μια προοδευτική κυβέρνηση.

Ιδού η επίσημη ανάρτηση του γραφείου τύπου της ΝΔ στο twitter

Ads

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίσης, απάντησε στη Ν.Δ επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος στο κείμενό του «θέτει ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα για τη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας παραπέμπει σε διαδικτυακό τρολ: “ο Πολάκης καπνίζει”. Η χυδαιότητα και η ένδεια επιχειρημάτων τους θα μπορούσε να είναι κωμική αν δεν ήταν επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας».