Την ώρα που ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, διέψευσε με ανακοίνωσή του τις χθεσινές κυβερνητικές διαρροές για όσα υποτίθεται ότι είπε στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, σχετικά με την υπόθεση Πιτσιόρλα, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αλλά και η ίδια η κυβέρνηση συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, ποντάροντας στον συμψηφισμό.

Ads

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα πως «σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε σε δημοσιεύματα καταλαβαίνουμε ότι για άλλα πήγαινε η εξεταστική και άλλα ήρθαν στην επιφάνεια και αυτό αναδεικνύει την υποκρισία Τσίπρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αποδεικνύεται ότι η ΕΥΠ επί Τσίπρα παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Πιτσιόρλας δεν είχε ιδέα για την υπόθεσή του. Έπρεπε να έρθει στο φως η υπόθεση Ανδρουλάκη. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάγονταν η ΕΥΠ τότε στον κ. Τσίπρα είχε διαρκή ενημέρωση και αναδεικνύονται και άλλες πτυχές που θα δούμε στην πορεία».

Μάλιστα, ανακοίνωσε έβγαλε και η ίδια η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας τα εξής: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο κ. Τσίπρας είναι συνώνυμο του ψεύδους. Λίγες μόλις ημέρες αφότου διαβεβαίωνε κατηγορηματικά από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ότι ουδέποτε παροκολουθούνταν πολιτικοί στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, διαψεύστηκε από τον ίδιο τον διοικητή της ΕΥΠ επί ημερών του, ο οποίος επιβεβαίωσε την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί γι’ αυτήν.

Ads

»ΚΑΙ παρακολουθούνταν λοιπόν πολιτικοί και μάλιστα, υπουργός της κυβέρνησής του ΚΑΙ το γνώριζε. Κι όμως με τη μεγαλύτερη άνεση ισχυρίστηκε το αντίθετο. Ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει διαρκώς κάτι που ξέρουν καλά όλοι οι Έλληνες: Το πιο εύκολο πράγμα για εκείνον είναι το ψέμα».

Για το θέμα της παρακολούθησής του ο Στέργιος Πριτσιόλας, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή του.

Οι διαρροές και η διάψευση

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης με ανακοίνωση του «άδειασε» την κυβέρνηση και ακύρωσε τις διαρροές περί δήθεν αναφορών σχετικά με την παρακολούθηση Πιτσιόρλα.

Στην δήλωση του αρχικά ανέφερε ότι «με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιταλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσης μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής». «Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα», επισημαίνει.

Στην συνέχεια, τονίζει ότι δηλώνει κατηγορηματικά πως «ουδέποτα κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”». Νωρίτερα κυβερνητικές διαρροές έκαναν λόγο για «αποκάλυψη βόμβα».

Ο Γ. Ρουμπάτης στην Εξεταστική επιβεβαίωσε την παρακολούθηση του Στέργιου Πριτσιόλα, αναφέροντας πως  η επισύνδεση του τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ξεκινά στις αρχές του 2016, ισχυριζόμενος πως από το 2013 υπάρχει «πληροφοριακό δελτίο της υπηρεσίας» με το όνομα του Στ. Πιτσιόρλα. Πρόσθεσε δε πως η παρακολούθηση ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, καθώς ο κ. Πιτσιόρλας ανέλαβε χρέη υφυπουργού Οικονομίας και μεταγενέστερα αν. υπουργού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης υπογράμμισε πως δεν ανέφερε το όνομα του «τεχνοκράτη» στη σχετική ενημέρωση που παρείχε στον κ. Τσίπρα, ενώ επισήμανε πως δεν ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό όταν διαβίβασε τον φάκελο στη Δικαιοσύνη.