∆ύο μήνες σχεδόν μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να προφυλακιστεί στις φυλακές της Τρίπολης, έρχονται στο φως αποσπάσματα από την απολογία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη, μέσω της οποίας παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τη «σχέση» του, όπως λέει, με τις τρεις καταγγέλλουσες. Υπενθυμίζεται, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για τα αδικήματα του βιασμού (2008) σε μια περίπτωση και της απόπειρας βιασμού σε δύο περιπτώσεις (2010 και 2014).

Ads

Ολόκληρη η απολογία του ηθοποιού για τον βιασμό και τις απόπειρες παρουσιάζεται στο ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού και του Νίκου Νικολετάκη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Dikastiko Reportaz και στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ». Ο ηθοποιός υποστηρίζει πως πρόκειται για ανυπόστατες κατηγορίες και επιρρίπτει ευθύνες σε καθεμία από τις τρεις γυναίκες. Υπενθυμίζεται πως οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν τις δικαστικές Αρχές, με το αρμόδιο ∆ικαστικό Συμβούλιο να απορρίπτει την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει με το σκεπτικό ότι εάν εξέλθει των φυλακών Τριπόλεως ενδέχεται να διαπράξει παρόμοια αδικήματα.

Την πρώτη καταγγέλλουσα για το αδίκημα του βιασμού, Α.Μ., η οποία τυγχάνει να είναι και κόρη φίλης του ηθοποιού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο Φιλιππίδης τη χαρακτηρίζει «εμμονική», υποστηρίζοντας ότι «τον ενοχλούσε διαρκώς». Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη καταγγέλλουσα για την απόπειρα βιασμού Σ.Μ. (το 2014), ο προφυλακισμένος ηθοποιός ισχυρίζεται ότι «είχε συναινετικές ερωτικές συνευρέσεις μαζί της». Υποστηρίζει δε ότι η απογοήτευσή της μετατράπηκε σε μένος όταν τελικά δεν συνεργάστηκαν επαγγελματικά. Σε ό,τι αφορά την τρίτη καταγγέλλουσα Α.Γ., την οποία κατηγορείται πως επιχείρησε να την βιάσει μέσα στο αυτοκίνητό του σε ένα στενό του Ψυχικού, υποστηρίζει ότι εκείνη του επιτέθηκε ερωτικά. «Με ξάφνιασε ιδιαίτερα ευχάριστα και δεν τη σταμάτησα», λέει, μεταξύ άλλων, και υποστηρίζει ότι ακόμη και σήμερα αδυνατεί να αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη συγκεκριμένη καταγγελία.

Οι τρεις καταγγελίες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε την Α.Μ. συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού. Με τη µητέρα της µάλιστα είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Η καταγγέλλουσα κατηγορεί τον προφυλακιστέο ηθοποιό και σκηνοθέτη ότι τον Σεπτέµβριο του 2008 της επιτέθηκε σεξουαλικά µέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ηβη», ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού. Εκεί ο ηθοποιός, σύμφωνα με την καταγγελία, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Επίσης, όπως κατέθεσε, πριν από περίπου τρεις µήνες πριν από τον βιασµό της την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προσπάθησε για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή µαζί της παρά τη θέλησή της.

Ads

Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αφορά απόπειρα βιασµού της Σ.Μ. τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». Η νεαρή ηθοποιός κατέθεσε ότι δέχθηκε άγρια σεξουαλική επίθεση από τον ίδιο και στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τα χέρια του τραυµατίστηκε. Όπως είπε η ίδια, ο κατηγορούµενος αφού της επιτέθηκε, και μετά την αντίδρασή της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελµατικά.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται επίσης για απόπειρα βιασµού σε βάρος της νεαρής ηθοποιού Α.Γ. µέσα στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2014. Η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι µετά από επαγγελµατικό ραντεβού της µε τον κατηγορούµενο σε καφέ στο Ψυχικό, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της, ωστόσο την οδήγησε µε το αυτοκίνητό του σε δρόµο του Παλαιού Ψυχικού και αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήµατός του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της. Η ίδια αντέδρασε και τελικά ο Πέτρος Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, την πέταξε έξω και αφού την έβρισε, την έφτυσε και την απείλησε πως θα την καταστρέψει, τελικά την εγκατέλειψε στο δρόμο. Η γυναίκα κατέθεσε πως υπέστη τέτοιο σοκ ώστε εγκατέλειψε το επάγγελµα της ηθοποιού.

* Το Tvxs.gr, χωρίς να υιοθετεί τους ισχυρισμούς του ηθοποιού, δημοσιεύει το βίντεο με τα αποσπάσματα από την απολογία του ως μέρος της υπόθεσης: