Όταν υποστηρίζει μια αξιόπιστη πηγή ένα δικό σου ρεπορτάζ, μιλάς για «επιβεβαίωση». Όταν υποστηρίζει μια μη αξιόπιστη πηγή το δικό σου ρεπορτάζ, (κανονικά) κρατάς μια επιφύλαξη. Όταν όμως υποστηρίζει μια μη αξιόπιστη πηγή μια πληροφορία επικαλούμενη δικό σου ρεπορτάζ και στη συνέχεια χρησιμοποιείς αυτήν την πηγή ως επιβεβαίωση του ρεπορτάζ… Τι λες;

Ads

Για τα Παραπολιτικά και αυτό είναι «επιβεβαίωση» και εδώ είναι ο παραλογισμός της «δημοσιογραφίας»…

Έχουμε και λέμε: Πρώτα τα Παραπολιτικά υποστήριξαν στα μέσα Απριλίου ότι υπάρχουν «εκλογικές σκοπιμότητες πίσω από την ιθαγένεια σε χιλιάδες αλλοεθνείς». Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα ισχυριζόταν ότι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης «ετοιμάζει μπαράζ αλλαγών στην απονομή ιθαγένειας, επισπεύδοντας τις διαδικασίες απόδοσης ταυτότητας ομογενούς, άρα και εκλογικού δικαιώματος, σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοεθνείς αυτήν τη φορά.». Πιο απλά, από το δημοσίευμα προέκυπτε ότι η κυβέρνηση ελληνοποιεί… για να δημιουργήσει εκλογική δεξαμενή. 

Στην αναλυτική απάντησή του το υπουργείο Εσωτερικών, αφού παρέθεσε στοιχεία, συνόψιζε, ότι «οι συντάκτες μεταλλάσουν το γεγονός ότι τόσα πρόσωπα διαθέτουν άδειες παραμονής που δεν είχαν μέχρι πρόσφατα δικαίωμα πρόσβασης στην ιθαγένεια, με την απόδοση ιθαγένειας σε αυτούς, αφήνοντας μάλιστα να πλανάται η εν μία νυκτί «τακτοποίησή» τους. Ανάλογης κοπής είναι και το επιχείρημα σχετικά με το ότι οι 300 ερωτήσεις θα οδηγήσουν σε μαζικές «ελληνοποιήσεις». Ναι θα οδηγήσουν κάπου, στη συμπερίληψη της χώρας μας στις δυτικές δημοκρατίες που χρησιμοποιούν ανάλογα αδιάβλητα, ομογενοποιημένα και λειτουργικά συστήματα δοκιμασιών πολιτογράφησης.».

Ads

Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας και την απάντηση του υπουργείου, το Gatestone Institute, μια περθωριακή, ακροδεξιά, ισλαμοφοβική «δεξαμενή σκέψης» (Think Tank) με ελάχιστη επιρροή και έδρα τη Νέα Υόρκη, παρέθεσε το εν λόγω δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», συνοδεύοντάς το με σχόλια του τύπου «η σημερινή ηγεσία (σσ. η ελληνική κυβέρνηση) δεν ενδιαφέρεται για την προέλευση των λαθρομεταναστών, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την υποσαχάρια Αφρική και δεν σέβονται τις ιουδαϊκο-χριστιανικές ρίζες και την κουλτούρα του νεοελληνικού πολιτισμού.».

Χθες, τα «Παραπολιτικά», εμφάνισαν το δημοσίευμα του Gatestone – το οποίο, όπως είπαμε, παραπέμπει και βασίζεται στο δημοσίευμα… των «Παραπολιτικών» – με τον πανηγυρικό τίτλο: Ελληνοποιήσεις: Think tank των ΗΠΑ επιβεβαιώνει τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»!

Θα μπορούσε να ήταν απλώς μια φαιδρή δημοσιογραφική παραλλαγή του γνωστού ανέκδοτου «το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι». Θα μπορούσε… Αν δεν αφορούσε σε ζωές και «μοίρες» ανθρώπων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον θάνατο και την εξαθλίωση. Και αν δεν αφορούσε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα που έχει υιοθετήσει – και θεσμικά – η διεθνής κοινότητα και για  τα οποία χύθηκε και εξακολουθεί να χύνεται πολύ αίμα.