Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, στο νέο του βιβλίο «8 μήνες», το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη, αναφέρει «καρφώνει» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την είσοδο στην εποχή των Μνημονίων.

Ads

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία» στο βιβλίο, ο υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή αναφέρει πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε μετεκλογικά να λάβει τα μέτρα που ζητούσε πριν από τις εκλογές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον περιορισμό του ελλείμματος, γνωρίζοντας ότι στη συνεδρίαση του ECOFIN της 2ας Δεκεμβρίου 2009 η Ελλάδα θα υπαγόταν, μετά βεβαιότητας, σε καθεστώς επιτήρησης. Μάλιστα, η απάντηση που φέρεται ότι έδωσε στον πρόεδρο του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων είναι ότι «αυτό -η επιτήρηση- ίσως μας συμφέρει».

Σχολιάζοντας τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «αυτός ο συγκεκριμένος υπουργός των 8 μηνών εκείνης της χρονιάς, αντί για την ελάχιστη ανάληψη ευθύνης, καταλήγει στο βιβλίο του ότι τα πήγε καλά». «Έχει δε το θράσος να ισχυρίζεται ότι για την υπαγωγή στο μνημόνιο ευθύνεται όχι η κυβέρνηση που δημιούργησε το δημοσιονομικό χάος, αλλά αυτή που στη συνέχεια ανέλαβε να το διαχειριστεί. Αιδώς», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου