Σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ποινικής δίωξης για το θέμα της μεταφοράς μαθητών σε βάρος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη, από το γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα εξής:

Ads

«Είναι άραγε τυχαίο ότι τα δημοσιεύματα περί παραπομπής του Π. Ψωμιάδη σε δίκη είδαν το φως της δημοσιότητας 5 χρόνια μετά την σχετική καταγγελία και την ώρα που ο κυβερνητικός υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έπαιρνε το χρίσμα από το κόμμα του; Όλοι γνωρίζουν ποιος πολιτικός κρύβεται πίσω από αυτήν την ενέργεια. Το έργο το έχουμε ξαναδεί τις παραμονές των εκλογών και το 2002 και το 2006, όμως τα προβλήματα των πολιτών δεν λύνονται στις δικαστικές αίθουσες αλλά με πολιτικό διάλογο. Όλοι αυτοί που στο βωμό των προεκλογικών εντυπώσεων δεν διστάζουν να εμπλέξουν χιλιάδες μαθητές, ας απολογηθούν και ας απαντήσουν στους γονείς πώς θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο από την ερχόμενη Δευτέρα».

Στο μεταξύ, με επιστολή στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης τον καλεί να επισκεφθεί τη νομαρχία ή το περίπτερο της στη Διεθνή Έκθεση με την ευκαιρία της παρουσίας του στην πόλη. «Ο νομός μας αντιμετωπίζει σημαντικά διαχρονικά προβλήματα, καθώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από την Πολιτεία για την αντιπλημμυρική προστασία, την πυροπροστασία, τη σχολική στέγη» αναφέρει στην επιστολή του ο κ.Ψωμιάδης.

«Είμαι βέβαιος ότι η αποδοχή της πρόσκλησής μας θα συμβάλλει εποικοδομητικά στην ευρύτερη δυνατή συναίνεση και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του νομού μας» καταλήγει ο νομάρχης.

Ads