Συγχαρητήρια που η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θα ήθελε να λάβει, έστειλε ο Oργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην Ελλάδα, για το γεγονός ότι η χώρα μας ήταν αυτή που μεταρρύθμισε περισσότερο από κάθε άλλη το φορολογικό της σύστημα.

Ads

Οι μεταρρυθμίσεις που επαίνεσε ο ΟΟΣΑ περιλαμβάνουν το ότι ο μειωμένος ΦΠΑ 13% ισχύει πλέον για λιγότερα προϊόντα από πριν, και πως όπως σημειώνει ο Οργανισμός,  καταργήθηκαν σταδιακά οι εξαιρέσεις για τα νησιά.

Σημειώνει επίσης ότι η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα, η οποία αύξησε το ΦΠΑ και για τα κέρδη των επιχειρήσεων, από 26 σε 29%.

«Πρέπει να συγχαρούμε την Ελλάδα για τις φορολογικές αυτές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο David Bradbury, αρμόδιος του τμήματος φορολογικών θεμάτων.

Ads

Σύμφωνα με την έκθεση «Μεταρρυθμίσεις της φορολογικής πολιτικής το 2016», εκτός από την Ελλάδα σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις του φορολογικού τους συστήματος προέβησαν και άλλες χώρες του ΟΟΣΑ όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία, η Νορβηγία και η Ισπανία (επί συνόλου 35 ανεπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ), γράφει η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο της με τίτλο «Ικανοποιημένοι οι δανειστές της Ελλάδας από τις μεταρρυθμίσεις».