Τη στέρηση του επιδόματος σε όσους επιδοτούμενους άνεργους δεν προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, αποφάσισε αίφνης η διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Ads

Έως τώρα κάθε άνεργος υποχρεούταν σε μία έως τέσσερις παρουσίες δήλωσης ανεργίας στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, εντός ενός μήνα η κάθε μία και αναλόγως με την διάρκεια καταβολής του επιδόματος. Η ποινή που προβλεπόταν για τις εκπρόθεσμες παρουσίες, ήταν η καθυστερημένη πληρωμή του επιδόματος, ενώ στέρηση πληρωμής του μήνα αυτού προβλεπόταν μετά την παρέλευση 61 ημερών από την τελευταία ημερομηνία υποχρέωσης δήλωσης.

Σύμφωνα με τη νέα σχετική εγκύκλιο, «αν ο άνεργος δεν εμφανισθεί στην Υπηρεσία εντός του μήνα αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας στερείται το μηνιαίο επίδομα που αντιστοιχεί στον μήνα αυτό» και η μόνη δυνατότητα για διεκδίκηση του στερούμενου επιδόματος είναι οι ενστάσεις ,οι οποίες εξετάζονται μετά την παρέλευση πολλών μηνών, χωρίς βέβαια να διασφαλίζουν απαραίτητα την πληρωμή.

Πρόκειται για μια τιμωρητική απόφαση που αφορά τους χιλιάδες άνεργους εν μέσω πανδημίας, λένε υπάλληλοι και άνεργοι του ΟΑΕΔ, καθώς σύμφωνα με την εμπειρία αρκετοί άνεργοι δεν αντιλαμβάνονται άμεσα τη μη καταβολή για διάφορους πρακτικούς λόγους και όταν την αντιλαμβάνονταν προσέρχονταν στις υπηρεσίες και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών προέβαιναν σε διορθωτική κίνηση.

Ads

image

image