Ο Αχιλλέας Μπέος αρνήθηκε ο δήμος Βόλου να εκδώσει ψήφισμα για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καταγγέλλοντας ως φασιστική τη στάση τόσο του δημάρχου, όσο και του προέδρου του συμβουλίου, Γ.Μουλά.

Ads

Σύμφωνα με το e-thessalia, την πρόταση για συζήτηση σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος είχαν καταθέσει οι παρατάξεις «Δρόμοι Συνεργασίας» και «Επιλογή Ευθύνης». «Η παράταξή μας δεν θα επιτρέψει την έκδοση τέτοιων ψηφισμάτων. Εδώ αποφασίζουμε μόνο για θέματα της πόλης», ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος υποστήριξε πως «καταδικάζει πράξεις βίας». Αναφερόμενος στην έκδοση ψηφίσματος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο για «πολιτική αντιπαράθεση» που δεν μπορεί να απασχολεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου.

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», τόνισε πως ασφαλώς και ο θεσμικός και νομοθετικός ρόλος του Δ.Σ. είναι να ασχολείται με τα θέματα της πόλης, πλην όμως το Δ.Σ. Βόλου έχει μακρά δημοκρατική παράδοση και στο παρελθόν έχει εκδώσει σειρά ψηφισμάτων αλληλεγγύης, φιλειρηνικά ή για μαύρες επετείους. «Δεν μπορεί το Δ.Σ. να απεμπολίσει αυτό το ρόλο», τόνισε και χαρακτήρισε πολιτικό ολίσθημα την συγκεκριμένη επιλογή Μπέου.

Διαβάστε επίσης: Αχιλλέας Μπέος, από την «παράγκα» στο Δημαρχείο

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκοτινιώτης, επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», δήλωσε πως «όταν επωάζεται το αυγό του φιδιού, η σιωπή είναι συνενοχή και δείχνει ότι κάτι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την τακτική». Στο σημείο αυτό, σύμφωνα πάντα με το e-thessalia, ο Αχιλλέας Μπέρος αντέδρασε έντονα και απευθυνόμενος στον πρώην Δήμαρχο είπε: «Αρκετά ρίξατε λάσπη και γι’ αυτό ο λαός του Βόλου σας έστειλε σπίτι σας». Υπέρ της έκδοσης ψηφίσματος για τη δολοφονία Φύσσα τάχθηκαν επίσης οι Μ.Μιτζικός και Α.Νάνος.

Ads