Μια απόφαση του Δήμου Αθηναίων, ενδεικτική της μηδαμινής προετοιμασίας που είχε γίνει ώστε να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία «Μήδεια», έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Ads

Πρόκειται για την απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να προμηθευτεί αλάτι για τους δρόμους, η οποία ωστόσο ελήφθη και πρωτοκολλήθηκε σήμερα 17 Φεβρουαρίου, μια ημέρα μετά την επέλαση της «Μήδειας» από την Αττική. 

Με φόντο τα τεράστια προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, και κυρίως τα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν μείνει δύο 24ωρα χωρίς ρεύμα, από το πρωί της Τετάρτης έχει ξεσπάσει ένας «χιονοπόλεμος» ευθυνών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή της κεντρικής κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΔΕΔΔΗΕ, με αποποίηση ευθυνών και αλληλοκατηγορίες για την κατάρρευση του «επιτελικού κράτους»

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε το πρωί πως «η πόλη των Αθηνών δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει τέτοια ακραία φαινόμενα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του αποκαλύπτει πως η απόφαση για την προμήθεια αλατιού, ώστε να μην «πιάσει» το χιόνι στους δρόμους της Αθήνας, δημοσιευτηκε σήμερα… «Ο ορισμός της ξεφτίλας!», σχολιάζει. 

image

Ads

image