Να «υιοθετήσουμε» τα Χριστούγεννα της Αθήνας, ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων. Στην πραγματικότητα αυτό που ζητά ο δήμαρχος της Αθήνας από κατοίκους, επαγγελματίες και φορείς της πρωτεύουσας είναι να αναλάβουν τον εορταστικό φωτισμό της πόλης. 

Ads

Και τούτο επειδή «ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός που διαθέτει σήμερα ο Δήμος, δεν επαρκεί για τον στολισμό όλης της πόλης καθώς η τελευταία προμήθεια υλικού έγινε το 2003, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να μένουν έξω από το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων». 

«Με αφετηρία τις φετινές γιορτές, η Αθήνα φωταγωγείται, όχι μόνο από τον Δήμο, αλλά και από όλους εκείνους που θέλουν να υιοθετήσουν το δρόμο, το πεζοδρόμιο, τη γειτονιά τους. Κάτοικοι, σύλλογοι, επιχειρήσεις, φορείς, μπορούν να αναλάβουν το φωτισμό της περιοχής που θέλουν, για την περίοδο των εορτών, για να γίνουν αυτά τα Χριστούγεννα διαφορετικά. Να φωτιστούν ακόμη περισσότερες περιοχές πέρα από το κέντρο», μας ενημερώνει ο δήμος. 

Ο στολισμός και η φωταγώγηση της Αθήνας – στην οποία, όπως λέει ο Δήμος δίνει τη «δυνατότητα στους δημότες» να συμμετάσχουν – εντάσσεται στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» που κάνει πρεμιέρα αυτά τα Χριστούγεννα. Το κάνει πρεμιέρα σημαίνει προφανώς ότι θα έχει και συνέχεια.

Ads