Ξέρω ότι είναι ευαίσθητο για τον Έλληνα το θέμα των πλειστηριασμών, είπε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ωστόσο, υποστήριξε ότι υπάρχει η ανάγκη εισαγωγής μίας κουλτούρας «καλοπληρωτών».

Ads

Για τα ζητήματα που εκκρεμούν ανέφερε ότι ελπίζει να υπάρξουν συμβιβασμοί ανάμεσα στις δυο πλευρές. «Όταν λέμε συμβιβασμούς, εννοούμε ότι πρέπει να κάνουν και οι δύο κάποια βήματα προς τα πίσω» διευκρίνισε. 

«Η Ελλάδα δεν κυβερνάται από την Κομισιόν» σημείωσε στη συνέχεια. «Ξέρουμε ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Εμείς ορίζουμε τον στόχο, η Ελλάδα επιλέγει τα μέσα». 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επανέλαβε ότι η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit, τόνισε ότι είναι εκτός συζήτησης καθώς «προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι διαφορετικό».

Ads

«Τo grexit για μένα ήταν παράλογο. Πάντα πίστευα ότι θα πετυχαίναμε συμφωνία. Κάποιες στιγμές ένιωσα ενοχλημένος. Έλεγα ουφ δεν είναι λογικό αυτό που συμβαίνει, χάνουμε χρόνο, σπαταλάμε ενέργεια.  Υπήρξαν στιγμές που ένιωσα εξαντλημένος με…» είπε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων ενώ όταν ρωτήθηκε να διευκρινίσει εάν ένιωσε εξαντλημένος από τον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε: «Αγαπώ το θέατρο, πολύ…»


Δείτε τι λέει ο Πιερ Μοσκοβισί για Βαρουφάκη, Τσίπρα, Τσακαλώτο

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών, τον χαρακτήρισε έξυπνο, αλλά, όπως είπε, πρέπει να κάνεις βήματα για κλείσεις συμφωνίες. Σε ό,τι αφορά τον νυν υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, εξέφρασε την άποψη ότι άλλαξε το κλίμα.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Κλάους Ρένγλινγκ για «Τσίπρα νο1» και «Τσίπρα νο2» σημείωσε: «Πάντα υπάρχουν δύο. Υπήρχε Μιτεράν νο1 και Μιτεράν νο2. Όπως κάποτε υπήρχε Μοσκοβισί νο1 και νο2. Έχουμε πρόσωπα. Αυτό που ξέρω είναι πως το να δουλεύεις σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα, το να δουλεύεις με την κυβέρνηση σήμερα, είναι πολύ ευκολότερο».