O Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, συνέδεσε τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στον Realfm.

Ads

► Διαβάστε επίσης: Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο Κεραμέως [Live]

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που κατέκρινε χθες με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη. Χυδαιότητα χωρίς σύνορα».

Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίζει λέγοντας: «Πέστε στον αρχηγό σας εάν τολμάει να έρθει εδώ να αντιπαρατεθούμε αντί να κρύβεται από το κοινοβούλιο, να έχει το θάρρος να πει ότι καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις αθλιότητες».

Ads

Επιπλέον, μέσα από την ομιλία του έκανε λόγο για «βερναρδακισμό» και «πολακισμό» και τόνισε ότι πρόκειται για «εκτσογλανισμό» και «συριζαϊκό φαρισαϊσμό», σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Βερναρδάκη για την Νίκη Κεραμέως.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ειδικότερα ειρωνικά την απουσία του κ.Τσίπρα από τη Βουλή «Μήπως συναντιέται με το Λυμπερόπουλο;» διερωτήθηκε, αναφερόμενος στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την Uber.

«Θα σας πω γιατί δεν είναι εδώ. Δεν είναι εδώ, γιατί αν ήταν εδώ θα αναγκαζόταν να τοποθετηθεί ο ίδιος για τις απίστευτες αθλιότητες του κ.Βερναρδάκη», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «Θα έρθει όμως, δεν μπορεί να μην έρθει. Και είμαι περίεργος εάν θα έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει ο ίδιος μία προσωπική συγνώμη από την υπουργό Παιδείας» και συνέχισε:

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχει το θάρρος να το κάνει. Διότι φοβάμαι ότι αυτό το οποίο είδαμε χθες δεν ήταν και δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Αυτός ο βερναρδακισμός είναι ουσιαστικά ένας πολακισμός. Είναι συριζαϊκός φαρισαϊσμός. Είναι αυτό που έχει αποκαλεστεί ο εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής. Είναι η τοξικότητα για την οποία είχα προειδοποιήσει ότι θα δηλητηριάζει καθημερινά την πολιτική ατμόσφαιρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την ποιότητα της ενημέρωσης, επειδή έτσι το είπαν κάποιοι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα»

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόντας για το ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το Νίκο Φίλη ότι δήλωνε πως τα δύο παιδιά της κ.Κεραμέως θα τη θυμούνται ως τη μητέρα, που όταν ήταν μικρά, κατέσφαξε ως άλλος Ηρώδης, 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια.

«Όλα αυτά έχουν αρχή μέση και τέλος στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τρία μέτρα κάτω από τη γη του Πολάκη, τα μαχαίρια του Φίλη. Η μητροκτονια του Βερναρδάκη. Όλα αυτά από ένα κόμμα, το οποίο μίλα για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου και της ενημέρωσης, επειδή λέει έτσι το είπαν κάποιοι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Και μάλιστα την ίδια μέρα που μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη. Χυδαιότητα χωρίς σύνορα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Real FM αλλα και στην έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που κατέτασσε χαμηλά την Ελλάδα όσον αφορά στην ελευθερία του τύπου.

«Να έρθει ο αρχηγός σας, αν τολμάει, να αντιπαρατεθούμε και να πει ότι καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις Βερναρδάκη» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους Πάνο Σκουρλέτη, Νάσο Ηλιόπουλο και Νίκο Φίλη να καλούν, μεταξύ άλλων των πρωθυπουργό να ανακαλέσει τα λεγόμενα του.

Από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για μέγιστη προβοκάτσια.

«Σοκάρει η αναφορά του πρωθυπουργού να λέει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ευθύνεται για την επίθεση στον Real Fm, αποτελεί μέγιστη προβοκάτσια, είναι ο πρωθυπουργός της προβοκάτσιας και τοξικότητας κι είναι επιλογή η τοξική πολιτική», είπε και εκτίμησε ότι οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν πανικό και απόσταση από την κοινωνία.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, με αφορμή την επίθεση Βερναρδάκη στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε για «εκτσογλανισμό της δημόσιας ζωής».

Όπως είπε: «Όλα αυτά έχουν αρχή μέση και τέλος στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα 3 μέτρα του Πολάκη, τα μαχαίρια του Φίλη οι αθλιότητες Βερναρδάκη και την ίδια ώρα μιλάτε για ποιότητα δημοσίου λόγου και όλα αυτά επειδή το είπαν κάποιοι ρεπορτερ χωρίς σύνορα. Και όλα αυτά την ώρα που ένας ραδιοφωνικός σταθμός δέχεται επίθεση επειδή επέκρινε τις δηλώσεις Βερναρδάκη».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα να προσέλθει στην Βουλή προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του κόμματός του από την κυρία Κεραμέως.

«Να ανακαλέσει άμεσα την αθλιότητα»

«Ο κ. Μητσοτάκης να ανακαλέσει άμεσα την αθλιότητα ότι μπήκαν βόμβες στον Real γιατί έκανε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ» ζητά σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας «είναι πλέον επικίνδυνος για τη Δημοκρατία»

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα καταρρέει τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο κυνικός και επικίνδυνος», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι «έσπευσε σήμερα εκτάκτως στη Βουλή, μια μέρα πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου, όπου τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί, για να εκμεταλλευθεί μια άθλια εγκληματική ενέργεια, όπως ο εμπρησμός του Real και να τον αποδώσει στους πολιτικούς του αντιπάλους».

«Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη διατύπωση από τα χείλη του ότι “μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη”, διερωτήθηκε ο Ν.Ηλιόπουλος χαρακτηρίζοντας και ο ίδιος τις δηλώσεις αυτές «απαράδεκτες» και υπογραμμίζοντας «ότι αποσύρθηκαν αμέσως και ζητήθηκε δημόσια συγγνώμη».

«Αυτό δεν είναι μία απλή αθλιότητα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πια επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Απαιτούμε άμεσα να ανακαλέσει», συνέχισε και κατέληξε:

«Καταλαβαίνουνε τον πανικό του αλλά όσο ακόμη θα βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας, οφείλει να διατηρήσει μια στοιχειώδη ευθύνη και σοβαρότητα».

«Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στη Βουλή το τοξικό πρόσωπο ενός πολιτικού που αγωνιά για το μέλλον του»

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης τοποθετήθηκε επίσης για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός αντιδρά με αυτόν τον τρόπο γιατί ανησυχεί για το μέλλον του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στη Βουλή το τοξικό πρόσωπο ενός πολιτικού που αγωνιά για το μέλλον του. Αξιοποιώντας το προχθεσινό σχόλιο του Χρ. Βερναρδάκη (για το οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη) τόλμησε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την επίθεση στον ραδιοσταθμό Real. Και μετά από αυτό το εμπρηστικό σχόλιο, συνεχίζοντας με γλώσσα ακραίας απρέπειας, να καταλογίσει “εκτσογλανισμό” στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Στην συνέχεια, πρόσθεσε πως «Έκανε επίσης αναφορά στο πρόσωπό μου για μια αντιπαράθεση με την κα Κεραμέως πριν ένα χρόνο εντός Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου, για την οποία τότε δόθηκαν εξηγήσεις. Για ποιο λόγο επανέρχεται τώρα; Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη ότι ο ίδιος μου ζήτησε προσωπικά συγγνώμη για μια προσβλητική του έκφραση. Πώς θα ένιωθε εάν επανερχόμουν ένα χρόνο μετά; Προφανώς, όχι ιδιαίτερα ευχάριστα. Δεν θα το πράξω, γιατί, δεν είμαστε ίδιοι».

Διαβάστε επίσης: