Η Όλγα Τρέμη αποφάσισε μέσω της εκπομπής της «10» στην ΕΡΤ να παρουσιάσει τα 10 πρόσωπα που διακρίθηκαν το 2019 σε διεθνές επίπεδο. 

Ads

Στο πάνελ για να παρουσιαστεί το top 10 εκτός από τους συντελεστές της εκπομπής Αντώνη Δελατόλα, Ηλία Κανέλλη και Κατερίνα Γαλανού, κλήθηκαν ο Παύλος Τσίμας από τον ΣΚΑΙ και ο Περικλής Δημητρολόπουλος από ΤΑ ΝΕΑ.  

Το Top 10 περιελάμβανε ηγέτες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Σάνα Μαρίν, η πολυσυζητημένη πρωθυπουργός της Φινλανδίας αλλά και πρόσωπα όπως η Γκρέτα Τούνμπεργκ, το πιο προβεβλημένο ίσως πρόσωπο της φετινής χρονιάς και Πρόσωπο της Χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό TIME. 

Εντύπωση προκαλεί όμως το νούμερο τέσσερα της αρχικής λίστας. Σε αυτό βρέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια λίστα που σύμφωνα με την Όλγα Τρέμη, δημιουργήθηκε με θετικά κριτήρια και σε αυτή μπήκαν πρόσωπα που ξεχώρισαν ή αναδείχτηκαν το 2019 στην Ελλάδα και τον κόσμο. 

Ads

Πάντως κατά την ψηφοφορία, οι συμμετέχοντες απέφυγαν τους πολιτικούς ψηφίζοντας τελικά τον Διονύση Αρβανιτάκη, τον φούρναρη της Κω. 

Η λίστα με τους δέκα ήταν: 

1. Τσασίντα Άρντερν (πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας)
2. Βλαντιμίρ Πούτιν (πρόεδρος Ρωσικής Ομοσπονδίας
3. Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος υπέρ παραπομπής Αμερικανού προέδρου Τραμπ (ΗΠΑ)
4. Κυριάκος Μητσοτάκης (πρωθυπουργός Ελλάδας)
5. Σάνα Μαρίν (πρωθυπουργός Φινλανδίας)
6. Εμανουέλ Μακρόν (Πρόεδρος Γαλλίας)
7. Γκρέτα Τούνμπεργκ (Ανήλικη Σουηδέζα ακτιβίστρια)
8. Διαδηλωτές Χονγκ Κονγκ
9. Στέφανος Τσιτσιπάς (Τενίστας)
10. Διονύσης Αρβανιτάκης (Φούρναρης της Κω)