«Εκεί που ο Καραμανλής είπε όχι, εσείς σήμερα λέτε ναι» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να στηρίξει την επίθεσή του στην κυβέρνηση για τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. 

Ads

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε μάλιστα λίγο την προαναγγελία της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιώδη χειροκροτήματα από την πλειοψηφία των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκείνο πάντως που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη «έλαμψε δια της απουσίας του» από την αίθουσα της Ολομέλειας ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, ενισχύοντας τις φήμες πως δεν είναι απόλυτα σύμφωνος με τη στρατηγική που έχει επιλέξει η ηγεσία του κόμματός του. 

Ας μην ξεχνάμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δέχτηκε τα πυρά αρκετών στελεχών της ΝΔ προεξάρχοντος του Αντώνη Σαμαρά, υπήρξε εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά κι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Κι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads