Όπως είχε αναδείξει το Tvxs.gr με σχετικό ρεπορτάζ, κόντρα στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε την απόφαση να μην κλείσουν τα θέατρα και άλλοι πολιτιστικοί χώροι, καθώς του το ζήτησε ο στενός του φίλος Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. 

Ads

Τα παραπάνω παραδέχτηκε και ο ίδιος ο ηθοποιός με μία ανάρτηση του στο Facebook, απαντώντας σε σχόλιο του Χρήστου Χωμενίδη που τον ευχαρίστησε θερμά για την παρέβασή του. «Χρήστο, αν κάποιους πρέπει να ευχαριστούμε, είναι ο Πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού κι ο Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού, που πήραν πάνω τους ένα στοίχημα, ενάντια στις εισηγήσεις όλων των υγειονομικών». 

Με την ανάρτηση του, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης από τη μια δεν διαψεύδει ότι είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό για το θέμα, και από την άλλη αποκαλύπτει πως η απόφαση ελήφθη πάρα τις αντίθετες εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής, την οποία ωστόσο επικαλείται διαρκώς η κυβέρνηση, ισχυριζόμενη πως ακολουθεί κατά γράμμα τις εισηγήσεις της.

Η παρέμβαση ενός ανθρώπου «που έχει το προνόμιο να είναι συνομιλητής του πρωθυπουργού», όπως έγραφε χθες φιλοκυβερνητικό σάιτ, κατάφερε να παρακάμψει τους λοιμωξιολόγους.

Ads

Επιπλέον, ένα ολόκληρο κίνημα από τους καλλιτέχνες δεν στάθηκε αρκετό για να εισακουστούν τα αιτήματα ενός εκ των πιο πληττόμενων κλάδων της πανδημίας για οικονομική ενίσχυση, όμως για τον «πρωθυπουργό των κολλητών», αρκούσε ένα τηλεφώνημα από τον δικό του άνθρωπο. 

image