Ο Εμμανουέλ Μακρόν αναζητά τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να επιτύχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σενάρια, κάνουν λόγο πλέον ακόμη και για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ads

Αυτό αποκάλυψε ο Φαμπιέν Ρουσέλ, βουλευτής του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF). Ο πρόεδρος της Γαλλίας «με ρώτησε εάν είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας» και αν μια τέτοια πρωτοβουλία «ήταν η λύση για να βγει η χώρα από την κρίση», ανέφερε ο Ρουσέλ αφού νωρίτερα συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Συνάντησα έναν πρόεδρο που ακούει, που κρατά σημειώσεις, που αναζητά λύσεις», σημείωσε ο Φαμπιέν Ρουσέλ πριν μπει στην ουσία του θέματος.

«Του μίλησα ειλικρινά, του είπα ότι οι Γάλλοι προσήλθαν στις κάλπες και στήριξαν τα ψηφοδέλτια της αριστεράς και της ακροδεξιάς για να καταψηφίσουν τον Μακρόν. Πρέπει λοιπόν να αλλάξει δραστικά την πολιτική του» τόνισε.

Ads

Ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με τον βουλευτή, χαμογέλασε και είπε ότι έλαβε το μήνυμα, ενώ παράλληλα είπε πως «σκέφτεται είτε τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εάν υπήρχαν τα κόμματα να συμμετάσχουν σε αυτήν», είτε να πάει στο μοντέλο διακυβέρνησης με «υποστήριξη κατά περίπτωση».

Τέλος, ο Ρουσέλ υποστήριξε ενώπιον του Γάλλου προέδρου πως δεν τίθεται θέμα προσώπων, αναφερόμενος στη Γαλλίδα πρωθυπουργό, αλλά εφαρμοζόμενων πολιτικών και κεντρικό στόχο «το καλό της χώρας».