«Να βάλουν πλάτη» ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος, από τους γιατρούς της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ώστε «να επιλυθούν τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας». Επιπλέον επεσήμανε ότι «οι δαπάνες στο χώρο της Υγείας ότι θα μειωθούν και ότι θα προχωρήσει σε υποκοστολογήσεις παντού».

Ads

Ακόμη υποσχέθηκε στους γιατρούς ότι οι προσλήψεις θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με ρυθμίσεις που θα γίνουν.

«Αναλαμβάνω να σας δείχνω ανά νοσοκομείο, πού βρίσκεται η κάθε πρόσληψη», δήλωσε Ανδρέας Λοβέρδος στους γιατρούς. Για το ζήτημα των υπερωριών τους, ανέφερε ότι υπέγραψε τις υπερωρίες του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου, ενώ για εκείνο, των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, δήλωσε πως «δεν έχει συζητηθεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβας, είπε ότι «εμείς θα βάλουμε πλάτη, αλλά αν διαπιστώσουμε ότι μένουν εκτός περίθαλψης κοινωνικές ομάδες, τότε θα αλλάξουμε τακτική».

Ads

Οι γιατροί αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, θέμα για το οποίο παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συζητήσεις, ενώ στο θέμα της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, εμφανίζονται αρνητικοί. Επισήμαναν, στον υπουργό ότι «αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις και δοθούν επιπλέον χρήματα για τις πρόσθετες ώρες εργασίας τους».