Η συζήτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου με την Αννίτα Πάνια και τον Ηλία Ψινάκη, στην εκπομπή τους “Έλεος!” στο Mega, είχε ενδιαφέρον γιατί έδειξε πού μπορεί να φτάσει ένας υποψήφιος για να μαζέψει ψήφους.

Ads

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχοντας δίπλα του τον σκύλο του, απάντησε σε ερωτήσεις τύπου αν τον έχει βοηθήσει στην πολιτική σταδιοδρομία του η ομορφιά του, αφού οι περισσότεροι “είναι μπάζα”, όπως είπε η συνομιλήτριά του.

Εξέφρασε τον πόνο του (“κατέρρευσα”) για τη δικαστική περιπέτεια της στενής του φίλης Εύας Καϊλή, την οποία πάντως “άδειασε” μιλώντας για το “αμάρτημα της απληστίας” και για τον “Γολγοθά που έχει να ανέβει”, μίλησε για την μπάντα στην οποία παίζει ντραμς και για την αγάπη του στον Τόλη Βοσκόπουλο.

Είπε τη γνώμη του και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν είναι αρκετά σκληρός, αλλά αυτά είχαν μικρή σημασία μπροστά στην live συνάντησή του με την αγαπημένη του τραγουδίστρια που έφεραν στο πλατό ως έκπληξη οι παρουσιαστές της εκπομπής.

Ads

Και μπορεί ο Α. Λοβέρδος να… το τερμάτισε πηγαίνοντας στη συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά ο πειρασμός του lifestyle γίνεται, γενικά, όλο και πιο ισχυρός για τους πολιτικούς που θέλουν να επικοινωνήσουμε με το κοινό που δεν παρακολουθεί τις συζητήσεις στη Βουλή και τα δελτία ειδήσεων.

Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στην Ναταλία Γερμανού η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου που προέρχεται από το χώρο της τηλεόρασης και ειναι εξοικειωμένη με τις κάμερες.

Στην ίδια εκπομπή είχε δώσει, στο τέλος Νοεμβρίου, συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ειδοποιώντας μάλιστα ξαφνικά την παρουσιάστρια ότι πηγαίνει στο στούντιο, όπως είπε η ίδια “στον αέρα”

Αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μίλησε στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή ξαφνιάζοντας πολλούς συντρόφους του. Φυσικά απάντησε σε πιο ανάλαφρες ερωτήσεις όπως για τα fake news που έχουν διαδοθεί σε βάρος του.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συχνά αναφέρεται στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή, ενώ ακόμη πιο συχνά βλέπει φωτογραφίες του με την Τζένη Μπαλατσινού σε περιοδικά που ασχολούνται με celebrities.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Οι “ανθρώπινες στιγμές” των πολιτικών “πουλάνε” και όσοι μπορούν το αξιοποιούν

Όσο περνά ο καιρός φαίνεται ότι σπάνε όλο και περισσότερα ταμπού σε σχέση με τη δημόσια εικόνα των πολιτικών και αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις εκλογές έχουμε ακόμη να δούμε πολλά.