Ο διεκδικητής της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος ενοχλήθηκε πολύ από τις αναφορές της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου στην προοδευτική διακυβέρνηση. Είχε στείλει τα σχετικά μηνύματα στην Χαριλάου Τρικούπη από την πρώτη στιγμή. Φρόντισε, όμως, να ξεκαθαρίσει και δημόσια ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί οποιαδήποτε στροφή προς τα αριστερά, δηλαδή οποιονδήποτε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 
 
Παρόλο που για λόγους τακτικής δεν δηλώνει επισήμως την υποψηφιότητά του, επικαλούμενος την πανδημία που δεν επιτρέπει εσωκομματικές αγωνίες, όπως ισχυρίζεται, στο παρασκήνιο εργάζεται εντατικά για την προώθησή της. 
 
Και το πολιτικό του αφήγημα είναι πολύ συγκεκριμένο, όπως βεβαιώνουν κάποιοι από τους συνομιλητές του: Δεν πάει άλλο έτσι, ως εδώ με τις ίσες αποστάσεις, καθαρές κουβέντες για συνεργασία με την ΝΔ. 
 
Με συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Political ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει βήμα πίσω από το αντιΣΥΡΙΖΑ διάβημα στο οποίο συνοψίζεται η πολιτική του θέση: 
 
“-Υπάρχουν περιθώρια και προϋποθέσεις για μια τύπου προοδευτική διακυβέρνηση ;
 
Θα είμαι απολύτως σαφής και θα ξεκαθαρίσω ότι σε καμία μορφή προοδευτικής διακυβέρνησης δεν έχει θέση η πολιτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί σύνθεση και επιτομή λαϊκισμού και δημαγωγίας, ανικανότητας και ανευθυνότητας. Στο σημαντικό αυτό εγχείρημα πρωταγωνιστικό ρόλο μόνο η παράταξή μας μπορεί να διαδραματίσει. Αφού βεβαίως αυξήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις δυνάμεις της”.
 
Και φυσικά δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις επιλογές της Φώφης Γεννηματά, αμφισβητώντας τις ηγετικές της ικανότητες, δηλαδή τη δυνατότητά της να ισχυροποιήσει το Κίνημα Αλλαγής: 
 
“Είναι γεγονός ότι το πολιτικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν διαχέεται επαρκώς στην κοινωνία και έτσι το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου του 2019 και τα ευρήματα των τρεχουσών δημοσκοπήσεων είναι αναντίστοιχα με τις πραγματικές δυνατότητες του χώρου και των στελεχών της παράταξής μας. Τούτων δοθέντων κανένας και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος και επαναπαυμένος. Είναι προφανές ότι όλοι μας οφείλουμε να προσπαθήσουμε περισσότερο. Μας αξίζουν πολύ περισσότερα”.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ από την άνοιξη και μετά, εφόσον τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία, θα ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με την αλλαγή ηγεσίας. Πολιτικοί του φίλοι πιστεύουν ότι θα επιδιώξει την επίσπευση της διαδικασίας ώστε να υπάρξει μια μεταβατική ηγεσία μέχρι την πραγματοποίηση εθνικών εκλογών. Μέχρι τότε, εμφανίζεται “υπεράνω”. 
 
– Η δημοσκόπηση της Political έδειξε ότι  είστε  η πρώτη επιλογή για την ηγεσία του ΚΙΝ. ΑΛ. Θα είστε υποψήφιος ;
 
Για τον πολιτικό η επιδοκιμασία των πολιτών είναι πάντοτε τιμητική. Αποτελεί, όμως, σταθερή επιλογή μου κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας να κρατήσω έξω από τον δημόσιο διάλογο τέτοιου είδους θέματα. Σε ό,τι με αφορά αυτά τα ζητήματα έχουν αυτή τη στιγμή αυστηρά εσωκομματικό χαρακτήρα. Σήμερα οι Έλληνες δίνουμε τη μάχη με τον φονικό ιό. Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους.