Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος προωθεί με δυναμικό marketing το βιβλίο του «Απόπειρα δολοφονίας» (εκδ. ΙΝΔΙΚΤΟΣ) που θα παρουσιαστεί την Τρίτη από τον Α. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση που αποκτά μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον λόγω των φιλοδοξιών του πρώην υπουργού να ηγηθεί του ΚΙΝΑΛ.

Ads

Η προδημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου του από την κυριακάτικη «Δημοκρατία» προκάλεσε σοκ στην Χαριλάου Τρικούπη γιατί αποκαλύπτονται πολιτικομιντιακά πάρε – δώσε τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το αυτόνομο πολιτικό στίγμα, που υποστηρίζει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ότι προωθεί.

Στο μεταξύ, έχουν πάρει μεγάλη έκταση οι πληροφορίες ότι οργανώνεται δυαρχία Λοβέρδου – Ανδρουλάκη ώστε να εκπαραθυρώσουν το συντομότερο την Φ. Γεννηματά και ο ένας να αναλάβει το ρόλο του μεταβατικού κοινοβουλευτικού πολιτικού αρχηγού ενώ ο ευρωβουλευτής να αναδειχθεί μέσα από την εκλογή ηγεσίας από τη βάση, όποτε γίνει. 

Η εξομολόγηση του Α. Λοβέρδου ότι ήθελε να δείρει τον Αλ. Τσίπρα μέσα στη Βουλή αλλά τον συγκράτησαν από το νταηλίκι οι συνεργάτες και ο γιος του είναι η πιο ανώδυνη αποκάλυψη σε ένα βιωματικό βιβλίο όπου παρουσιάζονται ως «κανονικές» οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις με τη ΝΔ και με επαγγελματίες  των ΜΜΕ. 

Ads

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την προδημοσίευση στην «Δημοκρατία», στο βιβλίο αναφέρονται τα εξής:

  • Ο Α. Λοβέρδος βρισκόταν σε συνεννόηση με τον βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη για τη σύνταξη τροπολογιών τις οποίες κατέθετε το ΚΙΝΑΛ.
  • Ο Α. Λοβέρδος ζήτησε από τον Γιάννη Πρετεντέρη να του κλείσει ραντεβού με τον Σάμπυ Μιωνή και τον Σταύρο Παπασταύρου κι εκείνος «ανταποκρίθηκε χωρίς καθυστέρηση».
  • Ο Τάσος Καραμήτσος του «Πρώτου Θέματος» τον ενημέρωνε για τη θεματολογία της εφημερίδας που θα μπορούσε να του φανεί χρήσιμη.
  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος  έγραφε με ψευδώνυμο στον Τύπο για υποθέσεις που συζητούσαν οι δύο πολιτικοί, όπως η Novartis.
  • Την υπόθεση συζητούσε συχνά με τον προσωπικό του φίλο Χρ. Ράπτη του iefimerida .
  • «Η Ιωάννα Μάνδρου ήταν ο άνθρωπος που με ενημέρωσε για την κλήση μου, το όργανο του κράτους ήλθε ώρες μετά”»
  • «Πηγαίνοντας οδικώς στη Νιγρίτα, περνώντας από ένα χωριό, μου τηλεφώνησε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή και μου ανακοίνωσε την κλήση μου ως υπόπτου».
  • «Σε συζητήσεις που είχα με τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη μού έλεγε φοβερά πράγματα για τον Παπαγγελόπουλο».
  • «Εντύπωση, όμως, μου έκαναν οι πληροφορίες που είχε συστηματοποιήσει ο Τάσος Τέλλογλου. Δεν είχε μάθει μόνο ποιος έλεγε τι, αλλά ήξερε και τεχνικές λεπτομέρειες για τα φάρμακα».
  • Για τον διευθυντή της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Παναγιώτη Λάμψια: «Μας υποστήριζε με όλες τους τις δυνάμεις από την πρώτη στιγμή. Παραχώρησα μια συνέντευξη που έγινε το κυρίως θέμα της εφημερίδας».
  • Για τον Σταύρο Θεοδωράκη: «Για τη σκευωρία αυτή ο Σταύρος είχε χρησιμοποιήσει κάτι μπερδεμένα λόγια, με διπλές αναγνώσεις. Περίπου δηλαδή είχε ισχυριστεί πως πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα κ.λπ. Του είπα, λοιπόν, στο τηλέφωνο πως όταν για τον ίδιο υποστήριζε ο Καμμένος πως χρηματοδοτείται από εργολάβους, έπρεπε κι εγώ να δηλώσω πως είναι σκόπιμο να γίνει μια έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο Θεοδωράκης χρηματοδοτείται παρανόμως ή όχι. Μου είπε να μην ανησυχώ και πως οι δηλώσεις του ήταν υποστηρικτικές».