Απάντηση στο δημοσίευμα του κυριακάτικου Πρώτου Θέματος, σύμφωνα με το οποίο έχει ανοίξει ο ασκός του… εφόρου για τον Κώστα Λαλιώτη, δίνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται εμπιστευτικό έγγραφο του ΣΔΟΕ, τόσο ο Κώστας Λαλιώτης, όσο και η Βάσω Παπανδρέου αλλά και ο Ανδρέας Μακρυπίδης βρίσκεται υπό εξέταση για «μαύρα» περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, αλλά και για ανάμειξη σε offshore.

Ads

Με επιστολή του προς τον Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίου αλλά και προς τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Παναγιώτη Δάνη, ο Κώστας Λαλιώτης δηλώνει «ότι κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν».

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει κατηγορηματικά ότι όλα τα περιουσιακά του στοιχεία προσωπικά και οικογενειακά βρίσκονται στην Ελλάδα και πως «δεν είχε ποτέ είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας ουδεμία περιουσιακή σχέση με οποιεσδήποτε επιχειρήσεις, με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα σε οποιοδήποτε τομέα, με οποιαδήποτε ακίνητα, με υπεράκτιες OFFSHORE εταιρείες και με κάθε λογής άλλες τέτοιου τύπου δραστηριότητες».

Ο Κώστας Λαλιώτης καταφέρεται επίσης και κατά της εφημερίδας διερωτώμενος πώς περιήλθε στην κατοχή της ένα εμπιστευτικό έγγραφο του ΣΔΟΕ, καλεί τον αρθρογράφο της εφημερίδας που έγραψε το άρθρο να το υπογράψει. «Σε αυτούς τους “ανώνυμους” δειλούς του Διαδικτύου, για λόγους διαφάνειας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, απευθύνω την πρόσκληση και την πρόκληση να ρίξουν τις μάσκες τους και να υπογράψουν με το όνομά τους τα σχόλια τους έτσι ώστε να λογοδοτήσουν ως συκοφάντες στην Ελληνική Δικαιοσύνη», αναφέρει στην επιστολή του και διαμηνύει ότι έχει κινήσει νομικές διαδικασίες.

Ads

Απάντηση στο δημοσίευμα έδωσε και η Βάσω Παπανδρέου, λέγοντας πως κάθε έλεγχος σε πολιτικά πρόσωπα είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος.

Ολόκληρη η επιστολή του Κώστα Λαλιώτη: