Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, διεκδικεί ως αποζημιωση το ποσό των 100.000 ευρώ από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής, με αγωγή που έκανε κατά της κυρίας Σακελλαροπούλου, την οποία κατέθεσε ο δικηγόρος του, Κώστας Πλεύρης, ισχυρίζεται πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσέβαλε, μεταξύ άλλων, το τεκμήριο της αθωότητάς του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και «με την απαράδεκτη στάση της και τις ακόμα πιο απαράδεκτες δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο» στο οποίο θα εκδικαστεί η έφεσή του, ζητώντας το συγκεκριμένο ποσό ως αποζημίωση.

«Προκαλεί, δε, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μια πρώην δικαστικός προέβη σε αυτές τις εξωφρενικές δηλώσεις αλλά και στον σχολιασμό δικαστικής απόφασης, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο και παράνομο», υποστηρίζεται μεταξύ άλλων εντός της αγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ελληνικές αρχές έχουν στείλει αίτημα για άρση της ασυλίας του Λαγού (λόγω της ιδιότητας του ως ευρωβουλευτή), εδώ και περίπου έναν μήνα, αναμένοντας την απόφαση της σχετικής επιτροπής.