Υποτίθεται, με βάση τις διαρροές από συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ενοχλείται από την ονοματολογία για τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης και ότι στέλνει σε όλα τα στελέχη το μήνυμα να μην ράβουν κοστούμια.

Ads

Ωστόσο, ο ίδιος, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του, τροφοδοτεί τη σεναριολογία για πρόσωπα-έκπληξη στο υπουργικό συμβούλιο και για μη αξιοποίηση πρωτοκλασάτων πρώην υπουργών, εφόσον η ΝΔ πετύχει την αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής.

Κάνει, δηλαδή, επίδειξη πυγμής στο εσωτερικό του κόμματός του, δείχνοντας ότι έχει πλέον τα χέρια του λυμένα και δεν δεσμεύεται από επετηρίδες, παραδόσεις και ισορροπίες.

Πολλοί πιστεύουν ότι εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχηματίσει κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα θα δώσει το προσωπικό του στίγμα απελευθερωμένος από την καραμανλική κληρονομιά του κόμματος το οποίο θα φέρει στα μέτρα του.

Ads

Για παράδειγμα, ο ισχυρότερος υπουργός αναμένεται να είναι ο προερχόμενος από την κεντροαριστερά Κυριάκος Πιερρακάκης ενώ πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι μόνο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ξανά στη rotation υπουργών, μιλώντας για «γερό ταρακούνημα στο σχηματισμό της κυβέρνησης».

Διαβάστε: Rotation υπουργών: Η νέα κυβέρνηση που σχεδιάζει ο Μητσοτάκης

Είπε μεταξύ άλλων:
«Η δική μου αποστολή είναι να σχηματίσω την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση, όχι μία κυβέρνηση ισορροπιών ή γεωγραφικής εκπροσώπησης, να φτιάξω μία κυβέρνηση δουλειάς, μια κυβέρνηση ανθρώπων που θα με έχουν πείσει για την αποτελεσματικότητα τους».

Και πρόσθεσε:
«Χρέος μας είναι να είμαστε αντιπολίτευση του εαυτού μας, να ακούμε την κοινωνία και να μην κλεινόμαστε στον εαυτό μας, να αυτοδιορθωνόμαστε με μεγαλύτερη ένταση, απ ό,τι το κάναμε τα προηγούμενα χρόνια».

Από πολλές πλευρές προεξοφλείται ότι στην επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα μετέχουν πολιτικοί της δεξιάς πτέρυγας όπως ο Μ. Βορίδης και ο Θ. Πλεύρης, θα υποβαθμιστούν δελφίνοι όπως ο Ν. Δένδιας ή ο Β. Κικίλιας και καραμανλικοί όπως ο Χρ. Σταϊκούρας, ενώ θα αναδειχθούν στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του όπως ο Κ. Χατζηδάκης και ο Θ. Σκυλακάκης.